Platja Nova

Platja Nova roses

Platja Nova de Roses

Platja Nova: una platja urbana i familiar a Roses

Si busques una platja còmoda, neta i amb tots els serveis, la Platja Nova de Roses és una bona opció per gaudir del sol i el mar. Aquesta platja es troba al nucli urbà de Roses, entre el port i el dic, i té una longitud d’uns 450 metres i una amplada d’uns 40 a 50 metres. És una platja de sorra fina i aigües poc profundes i clares, ideal per families i els més petits. Apta per persones amb mobilitat reduïda.

La platja té una longitud de 450 metres, de sorra fina i aigües poc profundes i clares. Està flanquejada pel passeig marítim, on hi ha l’escultura Homenatge als pescadors prop de la platja. L’any 2003 va obtenir el certificat de qualitat ambiental EMAS i ISO 14.001.

La Platja Nova ofereix una àmplia gamma de serveis per assegurar una estada còmoda i segura per a tots els visitants: balizament de la zona de bany, papereres, WC, lavapiés, salvament i socorrisme, neteja de la sorra i l’aigua, informació de l’estat i la qualitat de les aigües, passarel·les d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, restaurants, lloguer de tumbones i para-sols, lloguer de patins, zona de jocs infantils, oficina de turisme, aparcament no vigilat i parada d’autobús.

Com arribar a la Platja Nova

Per arribar a la Platja Nova des de Barcelona, has de prendre l’AP-7 fins a la sortida 4 (Figueres-Roses) i seguir la C-260 en direcció a Roses. Un cop arribis al poble, has de seguir el Passeig Marítim fins al final, on trobaràs la platja. Si vas en transport públic, pots agafar un tren fins a Figueres i des d’allà un autobús fins a Roses. La parada més propera a la platja és la de l’Oficina de Turisme, que està al Passeig Marítim.

Què veure prop de la Platja Nova?

A part de gaudir de la platja, també pots aprofitar per conèixer el patrimoni cultural i natural de Roses i els seus voltants. Alguns dels llocs d’interès que pots visitar són:

  • La Ciutadella de Roses: una fortificació del segle XVI que conserva restes arqueològiques des de l’època grega fins a l’època moderna.
  • El Castell de la Trinitat: una fortificació del segle XVI situada sobre un turó que ofereix unes vistes espectaculars de la badia de Roses.
  • El Parc Natural del Cap de Creus: un espai protegit que destaca per la seva bellesa paisatgística i la seva biodiversitat. Pots fer excursions a peu o en bicicleta per descobrir les seves cales, els seus penya-segats i els seus pobles amb encant.
  • Els Aiguamolls de l’Empordà: un altre espai natural que acull una gran varietat d’aus aquàtiques i terrestres. Pots recórrer els seus itineraris senyalitzats i observar els animals des dels seus observatoris.

La Platja Nova és una platja urbana i familiar a Roses. Si busques una platja còmoda, neta i amb tots els serveis, és una bona opció per gaudir del sol i el mar a la Costa Brava. Aquesta platja es troba al nucli urbà de Roses, entre el port i el dic, i té una longitud d’uns 450 metres i una amplada d’uns 40 a 50 metres. És una platja de sorra fina i aigües poc profundes i clares, ideal per als nens i les persones amb mobilitat reduïda.