Les Ruïnes d’Empúries

El MAC-Empúries o Ruïnes d’Empúries

Entre Sant Martí d’Empúries i l’Escala trobeu un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya. Gràcies a l’antic port, les succesives ciutats grega (Emporion) i romana(Emporiae) van ser la porta d’entrada de les cultures clàssiques a la península Ibèrica. El Museu d’Arqueologia us sorprendrà amb alguns dels objectes descoberts durant les excavacions.

Empúries és un dels escenaris privilegiats de la nostra història. Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional, on conviuen les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion– amb les d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior. Empúries constitueix així un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec implantat a l’extrem occidental de la Mediterrània, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació posterior durant l’època imperial.

Empúries es troba al municipi de l’Escala, davant del mar, al sud de la badia de Roses

Empúries és l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega –l’enclavament colonial d’Empòrion– amb les restes d’una ciutat romana -l’antiga Emporiae– creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

Durada aproximada de la visita: 2h i 30 minuts

Contact

Gallery