Ruta de les 3 colades de lava de Sant Joan Les Fonts

Ruta de les Tres Colades Cingleres basàltiques de Sant Joan les Fonts

Descobreix com els volcans de l’entorn de Sant Joan les Fonts van dipositar la seva lava a l’espai del Molí Fondo i Boscarró.
En aquest indret únic a la comarca de la Garrotxa, es pot observar a simple vista, tres colades de lava que es van dipositar una sobre l’altra en diferents períodes. La més antiga és de fa 600.000 anys, la segona és de fa 150.000 anys i la més moderna és de fa 120.000 anys. Aquesta última és la que correspon a l’espai del Boscarró, indret destacat on es pot observar les diferents formes que adopta la lava en refredar-se.

Dins el recorregut es pot visitar també la cinglera de Fontfreda, una gran paret de pedra volcànica de gran bellesa, així com  algunes fonts d’aigua natural.

La ruta és una de les més importants del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És un itinerari circular per fer a peu, tot gaudint de la bellesa del paisatge i de la natura.

Recomanacions: Es recomana dur cartografia de l’entorn. És necessari proveir-se de roba i calçat adequats, aigua i menjar suficient.  L’itinerari està senyalitzat pel Parc Natural amb el número 16 i el color groc. En èpoques de fortes pluges el pas per sobre la riera de Bianya no és transitable.

Fitxa tècnica:
Durada: 1 h 50 min / 20 min (curta)
Dificultat: moderat
Desnivell: 200 m
Distància: 5,5 km / 1,6 km (curta)

itineraris-pedestres-ruta-sant-joan-les-fonts.pdf

[+] Descarregar