Festa Major de Sant Martirià de Banyoles 2021

Programació Festes de Sant Martirià

Dissabte, 9 d’octubre

A les 12:00Ajuntament de Banyoles

Arribada del drac de Banyoles i primer truc

Un digne representant i amic de les nostres contrades, EL DRAC DE BANYOLES, torna a la ciutat per ajudar-nos a preparar la Festa Major. Arriba amb moltes ganes i carregat de novetats per a petits, joves i grans. L’acompanyaran LES TABALERES, encarregades d’avisar-nos abans dels actes més importants de la festa perquè no arribem mai tard.

L’ocasió s’ho val! Vine a donar-los la benvinguda juntament amb els GEGANTS i CAPGROSSOS de Banyoles!

Tot seguit, EL PRIMER TRUC. Viurem amb emoció l’entrada del Drac a l’Ajuntament, on comencen tots els preparatius de la Festa Major.

Diumenge, 17 d’octubre

A les 12:00Teatre Municipal de Banyoles

Pregó de Sant Martirià a càrrec de la família Alsius.

El pregó es traduirà simultàniament en llengua de signes.

Aforament complet. Aquest acte es podrà seguir a través de Ràdio Banyoles, 107.3FM i Banyoles TV.

Dijous, 21 d’octubre

Del 21 al 25 d’octubre. Vine a fer una volta per Banyoles durant la Festa Major. Des de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme engalanem els carrers del centre de Banyoles per mà d’Atelier 4, l’Anna Juncà.
Us convidem a demanar les butlletes als teus establiments habituals i omplir-les per participar en el sorteig Engalana’t.

Els premis són 3 xecs regal de 100€, 150€ i 200€. El sorteig es farà el dia 4 de novembre i els premis es podran gastar en tots els establiments de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, fins el 31 de desembre de 2021.

A les 20:00Teatre Municipal de Banyoles

COMÈDIA/TEATRE

Primavera

Avui és l’aniversari de la Rosa i tota la família es reuneix per celebrar-lo. Vídua, jubilada i amb els fills ja grans i emparellats, la Rosa aprofita l’ocasió per comunicar-los què vol fer a partir de llavors. Es podria apuntar a la universitat o a un curset de pintura com fan les seves amigues, però ella té unes intencions molt diferents. I és que la Rosa, ben entrada la tercera edat, ha decidit tenir un fill.

Preu: 15€
Venda d’entradesenllaç

Divendres, 22 d’octubre

Atraccions de les fires de la Festa Major

De les 17:00 a la 01:00La Farga

A les 19:30Ajuntament de Banyoles

Segon truc

Les TABALERES, els DRAGONETS i els CAVALLETS seran els encarregats de despertar el DRAC, els GEGANTS i els CAPGROSSOS per demanar-los que comenci la Festa Major de Banyoles!

A les 20:00Plaça Major

Tronada

A càrrec de Cre-València, Colla de Recuperacions Extraordinàries de València, Amics de la Pólvora de València, les Gàrgoles de Foc i la pirotècnia Zarzoso.

Mestre pirotècnic i divulgador: Joan Garcia Estellés.

Les fonts documentals demostren que la primera tronada amb mascles a Banyoles va ser l’any 1623. És, sens dubte, una de les tronades més antigues de Catalunya.

S’aconsella que el públic no es quedi sota les voltes de la plaça, ja que és el punt on les vibracions són més fortes.

A les 20:00Teatre Municipal de Banyoles

COMÈDIA/TEATRE

Primavera

Avui és l’aniversari de la Rosa i tota la família es reuneix per celebrar-lo. Vídua, jubilada i amb els fills ja grans i emparellats, la Rosa aprofita l’ocasió per comunicar-los què vol fer a partir de llavors. Es podria apuntar a la universitat o a un curset de pintura com fan les seves amigues, però ella té unes intencions molt diferents. I és que la Rosa, ben entrada la tercera edat, ha decidit tenir un fill.

Preu: 15€
Venda d’entradesenllaç

A les 20:30Plaça Major

Ball del drac i ball de passada

Aquest precursor de la cercavila es va recuperar el 2018 com a patrimoni popular de Banyoles.

DRAC i DRAGONETSGEGANTSCAPGROSSOS i CAVALLETS es repartiran a les quatre cantonades de la plaça, ballant i donant voltes a la Plaça Major un cop comenci la música:

 • El magnífic, de Joan Carreras Dagas.
 • L’airet de matinada, cançó popular.
 • El Monstre de Banyoles, de Toni Giménez.
 • El Tren Pinxo de Banyoles, cançó popular.

Interpreta: Cobla Bisbal Jove
Adaptacions: Ultano Gómez Ponsetí i Esteve Palet Mir.

Activitat amb retirada prèvia d’entrades per al pati de butaques de la plaça a través de enllaç

Reserva prèvia recomanada als bars de la plaça Major 

Concerts al recinte de Barraques

A les 19:00

Pregó a càrrec de l’Aula de teatre

L’Aula de Teatre de Banyoles celebra el seu 25è Aniversari. I ho vol fer convertint el curs 21/22 en un curs especial.

Ens il·lusiona molt que el primer acte de commemoració sigui poder fer el pregó de barraques de la Festa Major.

Hem preparat una performance on volem representar l’essència de l’ara, de l’ahir i del futur de l’Aula de Teatre, per això hi veureu actuar tant actuals alumnes com exalumnes.

Des del seu naixement l’objectiu de l’Aula de Teatre, com a servei municipal que és, no només ha estat el de formar creadors, també ha estat nodrir el teixit associatiu, fomentar la implicació en la vida cultural de la ciutat i formar persones que estimin la cultura. I treballem perquè així segueixi essent.

Esperem poder veure-us-hi a totes i tots.

A les 20:30

The Tyets

Si parlem de l’escena urbana de casa nostra, hi ha un nom que s’està obrint camí de forma clara i ràpida amb un nou estil sota el braç, el trapetón, i unes lletres còmiques i quotidianes que estan enganxant a tota una generació. Parlem dels The Tyets, des de Mataró (El Maresme), duet que barreja trap, reggaeton, ritmes llatins i influències pop i autors de hits com Amics, tiets i coneguts amb Els Amics de les Arts, RRHH (Tinc una Casa), Hamaking, Menorca o Txarango al Canet Rock, alguns dels temes més coneguts pel públic que acumulen milers d’escoltes i reproduccions a les plataformes de streaming i que actualment presenten el seu disc debut, El Pipeig.

A l’espera dels canvis que PROCICAT està plantejant en les mesures per a la prevenció de la COVID-19 de cara a la setmana que ve, la informació de venta o reserva d’entrades pels concerts de Barraques es farà pública el divendres 15 d’octubre.

A les 23:00

Cala Vento

Des que van començar a compondre junts l’any 2014, en Joan i l’Aleix han publicat trenta vuit cançons en diversos formats (singles, LP’s, EP’s, etc.) La seva música s’ha caracteritzat per l’immediatesa, la força i la intensitat emocional de qui viu apassionadament i es veu afectat més del compte per els dubtes d’una generació sense futur. Però, Cala Vento tenen la capacitat de transmetre optimisme i alegria des d’una posició aparentment fatalista.

Després de varies gires al llarg de tot Espanya i Mèxic, la banda ha aconseguit una gran comunió amb un públic transgeneracional que comparteix els mateixos dubtes i angusties de les que parlen les seves cançons. 

A l’espera dels canvis que PROCICAT està plantejant en les mesures per a la prevenció de la COVID-19 de cara a la setmana que ve, la informació de venta o reserva d’entrades pels concerts de Barraques es farà pública el divendres 15 d’octubre.

Dissabte, 23 d’octubre

Atraccions de les fires de la Festa Major

De les 11:00 a la 01:00La Farga

Portes obertes als Museus de Banyoles

Els Museus de Banyoles també estan de festa i obren les seves portes a tothom que els vulgui visitar en horari d’obertura especial.
Horari: 23 octubre: de 10:30 a 13:30 h i de 17 a 19:30 h

A les 07:00Itinerant

Dianes

Les DIANES, conegudes a altres indrets de Catalunya com les matines, és una cercavila formada per gralles i percussió que ens desitjarà un bon dia per tal de començar el dissabte de Festa Major amb alegria.

A les 08:00Plaça del Teatre

Esmorzar de campiones

Després de les DIANES, a la plaça del Teatre hi haurà carn a la brasa, all i oli i vi a preus populars. També tindrem pa i cargols de Can Japet.

Amenitzat per DJ PAPUPELUT

Organitza: Tenim Poca Feina

A les 10:00Plaça del Teatre

MATINS VERDS

Taller de construcció de capgrossos

En Patufet? La Marieta? En Blauet? Quin tries? Vine a fer el teu capgròs per acompanyar la cercavila de Festa Major.
Activitat familiar amb infants de 3 a 10 anys. Els menors han d’estar en tot moment acompanyats d’un adult.

A les 11:00Monestir de Sant Esteve

Ofici solemne de la festa de Sant Martirià

Presidirà el Bisbe Emèrit de Girona, Mons. Carles Soler Perdigó  i predicarà Mn. Ramon Pijuan Rector de Banyoles.

Al final de l’eucaristia, veneració de les Relíquies i cant dels Goigs de Sant Martirià a càrrec de l’Agrupació Coral Veus de l’Estany.

A les 11:00 i a les 12:30Recinte de Barraques

CONCERT FAMILIAR

El Pot Petit – Nova gira “Vull cantar i vull ballar”

Aquesta primavera 2021 El Pot Petit estrenem nou repertori amb la gira “Vull cantar i Vull ballar”. Tota una declaració d’intencions del que ara gairebé no ens deixen fer enlloc, CANTAR i BALLAR! Nosaltres necessitem fer-ho per ser feliços i així ho volem reivindicar. Per això, per molta pandèmia que hi hagi, seguirem cantant i ballant, encara que sigui amb mascareta, amb el cul a la cadira, amb distàncies i amb litres de gel hidroalcohòlic!

En Pau i la Jana es troben sols fora del Pot i sense els seus amics a prop no saben què fer! Cantant i ballant els aniran retrobant. Qui serà el primer en sortir a fer-los bellugar sense parar? El mico? Els pirates Rodamons? El Drac Rac? Sigui qui sigui segur que els farà cantar i cantar com mai!

Preu: 3€

Entrades temporalment exhaurides. Concert posposat del 14 d’agost

A les 11:30Plaça Major

Sardanes

Audició especialment dedicada a compositors banyolins

Preu de l’activitat: gratuït
Intèrprets: Cobla Selvatana

A les 12:00Auditori de l’Ateneu de Banyoles

ACTIVITAT FAMILIAR

Andròmines, Cia. Samfaina de Colors

Una noia puja a les golfes de casa seva, redescobreix les seves joguines i torna a ser petita per un instant. El temps s’escola suaument. Sols un instant i ja som grans. Els vells tresors de quan érem petits són ara andròmines abandonades que reviuen i ens retornen al paradís de la infantesa.

Preu: 5 € anticipada / 7 € taquilla

A les 12:30Plaça del Carme

Sessió vermut amb Joan Colomo Dj

Per tercer any consecutiu programem en Joan Colomo perquè radiï alguna cançó animada a la Sessió vermut!

Però la realitat és tossuda… En un món paral·lel potser n’hi hauria prou d’invocar la mítica frase “A la tercera va la vençuda”, en mode mantra, perquè tot anés bé. Però en aquest racó de l’univers ens estem acostumant a empalmar pandèmies a un ritme espectacular, ja siguin epidèmies feixistes o covids fatalistes.
Així que arremanguem-nos les mànigues i Salvem el planeta! Perquè com diu el savi, la cultura ens farà lliures (si no es mor de gana abans, amb tantes restriccions i desinterès…).

Però anant al gra: què ens punxarà en Colomo? Potser algun disc trist, potser algun ritme pervers… De fet, ben mirat, tant li carda, perquè todo es tan jodidamente relativo que l’únic que tenim garantit és la vida i la mort.

Per tant, passi el que passi, punxi o no punxi en Colomo, el dissabte 23 d’octubre a 2/4 d’1 del migdia entrarem en èxtasi permanent!

Artista: Joan Colomo Dj
Organitza: Comissió FMB amb el suport de Sonora.
Col·labora: Restaurant Can Xabanet
Preu de l’activitat: Gratuït

Més informació: sonoramusica.com Activitat amb aforament limitat.

A les 12:30Local del Foment (c. Abeurador, 10)

Presentació del llibre “Cinquanta concerts” de Joan Parnau i del doble CD “50 anys de música per a cobla – Premis Ceret Banyoles”

Editat pel Foment de Banyoles, amb la interpretació de la cobla LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

A les 13:30Plaça del Teatre

Dinar popular

Activitat amb aforament limitat i retirada d’entrada prèvia obligatòria.

Preu de l’activitat: 10€ el menú, 8€ l’infantil.
Venda de tiquets: Centre Excursionista, Bar La Pata, Can Pons i la Local (abans del 16 d’octubre).
Arrossada popular de muntanya, i sobretaula. Cal portar plat, got i coberts.
Organitza: Centre Excursionista de Banyoles.

A les 18:00Pavelló de la Draga

Competència d’orquestres

Extraordinari concert de festa major, amb una primera part alternant-se les orquestres i una segona part en la que actuaran conjuntament 

La Principal de la Bisbal, dirigida per Francesc Cassú
Selvatana, dirigida per Santi Escura

Activitat amb aforament limitat i retirada d’entrada prèvia enllaç

17:00 – La Muralla17:15 – Plaça Major17:30 – Plaça de les Rodes

La Faràndula de Banyoles

Mostra de la imatgeria i la cultura popular de Banyoles:

 • Les Tabaleres.
 • Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles, la MARIA i en MARTIRIÀ, en DARDER, els capgrossos i els grallers.
 • Comparsa dels cavallets: els CAIRUTS i els RODONS.
 • El DRAC de Banyoles.
 • Les Gàrgoles de Foc, amb els sis DRAGONETS, en SENY, la RAUXA, la RUDULETA, en MER, en MORGAT i la JANA i la banda de batucada.
 • Colla Castellera Esperxats de l’Estany.

Acompanyats per la cobla Bisbal Jove, la cobla Contemporània i la cobla Principal de Banyoles.

Activitat amb retirada prèvia d’entrades per al pati de butaques de qualsevol de les tres places a través de enllaç

Reserva prèvia recomanada als bars de la plaça Major  i plaça de les Rodes.

A les 20:00Museu Arqueològic

Res a comentar

Visita comentada a l’antiga exposició amb la conservadora del museu Andrea Ferrer i l’artista Irena Visa en el marc de l’exposició RES A VEURE.
Informació i reserves: Museu Arqueològic de Banyoles, 972 57 23 61; comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
Organitza: Museu Arqueològic de Banyoles

A les 20:00Teatre Municipal de Banyoles

COMÈDIA/TEATRE

Primavera

Avui és l’aniversari de la Rosa i tota la família es reuneix per celebrar-lo. Vídua, jubilada i amb els fills ja grans i emparellats, la Rosa aprofita l’ocasió per comunicar-los què vol fer a partir de llavors. Es podria apuntar a la universitat o a un curset de pintura com fan les seves amigues, però ella té unes intencions molt diferents. I és que la Rosa, ben entrada la tercera edat, ha decidit tenir un fill.

Activitat amb retirada prèvia d’entrades per al pati de butaques de qualsevol de les tres places a través de enllaç

Reserva prèvia recomanada als bars de la plaça Major  i plaça de les Rodes.

Concerts al recinte de Barraques

A les 20:00

Carmen 113

CARMEN 113 és un grup de música Pop Indie de Girona amb quatre discs publicats des del 2004.
En el seu penúltim treball Discutir Desnudos, la banda va consolidar el seu so, apuntant cap a un pop més ballable amb el que va aconseguir situar-se en diverses llistes oficials d’Spotify. El cinquè disc és la seva evolució natural cap a l’univers del ritme i porta per títol Hipnótica. En aquest treball Carmen113 agafa el camí de la pista de ball com a horitzó a perseguir sense deixar d’explorar les emocions més intenses, des de l’eufòria a la més profunda nostàlgia.

A l’espera dels canvis que PROCICAT està plantejant en les mesures per a la prevenció de la COVID-19 de cara a la setmana que ve, la informació de venta o reserva d’entrades pels concerts de Barraques es farà pública el divendres 15 d’octubre.

A les 23:00

Juantxo Skalari

Juantxo Skalari torna a l’actualitat discogràfica amb “Roots Market”. Tercer disc d’estudi juntament amb la Rude Band. Encara que primer va ser amb la formació Skalariak, és ara com Juantxo Skalari & La Rude Band mantenen l’esperit “Skalari” com a segell identitari nou discs després.

A l’espera dels canvis que PROCICAT està plantejant en les mesures per a la prevenció de la COVID-19 de cara a la setmana que ve, la informació de venta o reserva d’entrades pels concerts de Barraques es farà pública el divendres 15 d’octubre.

Diumenge, 24 d’octubre

Atraccions de les fires de la Festa Major

De les 11:00 a la 01:00La Farga

Portes obertes als Museus de Banyoles

Els Museus de Banyoles també estan de festa i obren les seves portes a tothom que els vulgui visitar en horari d’obertura especial.

Horari: 24 octubre: de 10:30 a 13:30 h i de 17 a 19:30 h

Durant tot el matíClub Natació Banyoles

Jornada de Sant Martirià al CNB

Programa:

09,30h- xocolatada popular

10,30h – 40a Regata de Rem

11,30h – 63a Travessia de St Martirià.

D’11:00 a 14:00Pesquera Gimferrer

Portes obertes a la pesquera Gimferrer

A les 11:30Plaça Major

Concurs de colles sardanistes amb la Cobla Ciutat de Girona

Concurs de colles lliures amb la participació de les colles sardanistes de Banyoles i altres colles convidades.

A les 12:00Recinte de Barraques

CONCERT FAMILIAR

La dona del sac

La Dona del Sac és un projecte de Música Familiar i Animació Sociocultural.

Els germans Balsach ens venen a presentar el seu primer treball audiovisual.

Ella és una mica trapella i li agrada molt ballar. Porta un sac carregat de contes i cançons. Expliquen en Bombo i en Clap que de petits la van conèixer i no han parat mai de jugar. Tu l’has vist a La Dona del Sac?

A l’espera dels canvis que PROCICAT està plantejant en les mesures per a la prevenció de la COVID-19 de cara a la setmana que ve, la informació de venta o reserva d’entrades pels concerts de Barraques es farà pública el divendres 15 d’octubre.

A les 12:30Plaça dels Turers

Vermut Jazz amb Txema Riera Quartet

ALLEGORIA

Txema Riera – orgue
Hammond B3
Santi de la Rubia – saxo tenor
Dani Pérez – guitarra
Roger Gutiérrez – bateria

Després de la presentació de Terror (Underpool, 2016), el seu primer disc com a organista, amb el que ha visitat escenaris i festivals d’arreu del país, Txema Riera presenta ara Allegoria, un pas més en el seu projecte. De nou compta amb Dani Pérez a la guitarra, i amb el bateria Roger Gutiérrez, i s’hi afegeix la incorporació del saxofonista Santi de la Rubia, un company de viatge amb qui comparteix afinitats i complicitats. Jazz modern, contemporani i fresc, que neix de la tradició per conduir-nos per camins a vegades coneguts, d’altres inesperats.

A les 12:00Davant l’Ajuntament

Castells

PILAR AL BALCÓ i PILAR VIP (Very Important Plaestanyí),  de la Colla Castellera Esperxats de l’Estany

A les 12:00Auditori de l’Ateneu de Banyoles

ESPECTACLE FAMILIAR

Les aventures del Lleó Vergonyós, Cia El Pot Petit

Un dels grups més aclamats pel públic infantil, El Pot Petit, convida els més petits a viure Les aventures del Lleó vergonyós. Un viatge ben divertit i amb titelles i música en directe, per descobrir les emocions de la mà d’un dels personatges més emblemàtics d’El Pot Petit, el LLeó, a través d’aquest viatge trepidant, es farà amic del tigre, el cavall, l’hipopòtam i el gall, entre d’altres. I junts experimentaran emocions com la por, l’alegria, la tristesa o la ràbia, acceptant-les, compartint-les i sobretot ajudant-se els uns als altres quan les emocions són difícils de gestionar.

Edat recomanada: de 2 a 6 anys.
Preu: 5 € anticipada / 7 € taquilla

Organitza : Ttela Banyoles

A les 16:00Casal Cívic

CONCERT

Cobla La Selvatana

Selecció de sardanes i música per a cobla.

A les 17:00Plaça Major

Competència de cobles

Competència de quatre cobles en diferents rondes:

 • Sardanes per escoltar
 • Sardanes de compositors/res joves
 • Sardanes d’estrena
 • Sardanes obligades o de lluïment
 • Sardanes més balladores
 • I finalment, la sardana estereofònica Somni

Enguany amb sardanes de 7 tirades. Director convidat de la sardana estereofònica : Mn. Valentí Miserachs.

Intèrprets: cobles Ciutat de Girona, La Principal de la Bisbal, La Principal del Llobregat i SelvatanaActivitat amb aforament limitat

A les 17:00Auditori de l’Ateneu de Banyoles

ESPECTACLE FAMILIAR

Les aventures del Lleó Vergonyós, Cia. El Pot Petit

Un dels grups més aclamats pel públic infantil, El Pot Petit, convida els més petits a viure Les aventures del Lleó vergonyós. Un viatge ben divertit i amb titelles i música en directe, per descobrir les emocions de la mà d’un dels personatges més emblemàtics d’El Pot Petit, el LLeó, a través d’aquest viatge trepidant, es farà amic del tigre, el cavall, l’hipopòtam i el gall, entre d’altres. I junts experimentaran emocions com la por, l’alegria, la tristesa o la ràbia, acceptant-les, compartint-les i sobretot ajudant-se els uns als altres quan les emocions són difícils de gestionar.

Edat recomanada: de 2 a 6 anys.
Preu: 5 € anticipada / 7 € taquilla

Organitza : Ttela Banyoles

A les 19:00Monestir de Sant Esteve

Robatori sacríleg al Monestir de Banyoles

11 de gener de 1980, de nit, en la foscor, quan tothom dorm, un dels tresors més preuats de Banyoles descansa tranquil·lament fins que desapareix… Seguirem la pista per descobrir qui i com va cometre aquest robatori sacríleg… Ens hi acompanyes?

Edat: a partir de 10 anys
Organitza: Museu Arqueològic de Banyoles, Ajuntament de Banyoles.

Activitat amb reserva prèvia gratuïta.

Més informació i reserves: Museu Arqueològic de Banyoles, comunicaciomuseus@ajbanyoles.org; Tel. 972572361

A les 19:00Teatre Municipal de Banyoles

COMÈDIA/TEATRE

Primavera

Avui és l’aniversari de la Rosa i tota la família es reuneix per celebrar-lo. Vídua, jubilada i amb els fills ja grans i emparellats, la Rosa aprofita l’ocasió per comunicar-los què vol fer a partir de llavors. Es podria apuntar a la universitat o a un curset de pintura com fan les seves amigues, però ella té unes intencions molt diferents. I és que la Rosa, ben entrada la tercera edat, ha decidit tenir un fill.

Preu: 15 €

Concerts al recinte de Barraques

A les 20:00

Sey sisters

The Sey Sisters és un espectacular trio de veus que, a través del soul i un estil pop impregnat de sonoritats africanes, s’uneixen amb l’objectiu de lluitar contra la injustícia, defensar els drets humans i transmetre esperança en el futur.

Aquestes tres germanes de descendència ghanesa combinen les seves veus en vibrants harmonies acompanyades de ritmes contagiosos que són el vehicle per reivindicar el seu lloc i la seva identitat com a afrodescendents.

En directe són emoció i energia en estat pur i, acompanyades pel pianista i saxofonista Albert Bartolomé, completen un apassionant cercle de bona energia i aire fresc que commou l’ànima i remou consciènciesMostrar més

A l’espera dels canvis que PROCICAT està plantejant en les mesures per a la prevenció de la COVID-19 de cara a la setmana que ve, la informació de venta o reserva d’entrades pels concerts de Barraques es farà pública el divendres 15 d’octubre.

A les 23:00

Maruja Limón

Maruja Limón segueix presentant el seu disc Ante mí. Una proposta que manté l’essència què les caracteritza: música vital que oscila entre el flamenc, el pop i els ritmes llatins, però que arrisca amb noves sonoritats i temàtiques més complexes.

Dona veu a les situacions menys visibles de la nostra societat, creant una narració musical que dona vida als silencis amb els que convivim quotidianament.Mostrar més

A l’espera dels canvis que PROCICAT està plantejant en les mesures per a la prevenció de la COVID-19 de cara a la setmana que ve, la informació de venta o reserva d’entrades pels concerts de Barraques es farà pública el divendres 15 d’octubre.

Dilluns, 25 d’octubre

Atraccions de fira de la Festa MAJOR.

De les 11:00 a la 01:00La Farga

Portes obertes als Museus de Banyoles

Els Museus de Banyoles també estan de festa i obren les seves portes a tothom que els vulgui visitar en horari d’obertura especial.

Horari: 25 octubre: de 10:30 a 14 h

De 10:00 a 13:00La Muralla

Tomata xocolata, un matí de jocs en família

L’espai de la muralla es convertirà de nou en el pati de jocs que qualsevol família desitja, amb espais de joc lliure, tallers, activitats i espectacles per a totes les edats. Tot plegat, ben acompanyat d’un bon pa amb tomata i xocolata.

Activitat amb aforament limitat. Per alguna de les activitats serà possible retirar prèviament les  entrades a través de enllaç

A les 12:00La Muralla

Circ Vermut Absurd

Després de l’èxit de “Ni cap ni peus”, que ha voltat per nombroses poblacions, fires i festivals, Circ Vermut presenta “Absurd”, la seva segona creació amb una gran varietat de tècniques de circ, ritme de carrer i molt d’humor. La bicicleta acrobàtica, la roda cyr amb patins i el rul·lo d’equilibri, són algunes de les tècniques que conformen el show i que faran les delícies de petits i grans

Organitza : Ttela Banyoles

Activitat amb aforament limitat

Reserva prèvia d’entrades a través de enllaç

A les 11:30Museu Arqueològic

Res a dibuixar

Activitat on es dibuixaran les antigues peces del museu a partir del relat oral d’alguns dels protagonistes de l’exposició. Taller familiar en el marc de l’exposició RES A VEURE per a nens i nenes de 6 a 14 anys.

Informació i reserves: Museu Arqueològic de Banyoles, 972 57 23 61; comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
Organitza: Museu Arqueològic de Banyoles

D’11:00h a 14:00hPesquera Gimferrer

Portes obertes a la Pesquera Gimferrer

A les 11:30Pavelló de la Draga

Concert: Festa de la música per a cobla

Programa especial amb motiu de celebrar la 50a edició del concert

Cobla Ciutat de Girona, dirigida per Jesús Ventura
Cobla La Principal de la Bisbal, dirigida per Francesc Cassú
Cobla Selvatana, dirigida per Santi Escura

A les 17:00 i a les 18:00Recinte de Barraques

Ball de passada

DRAC i DRAGONETSGEGANTSCAPGROSSOS i CAVALLETS es repartiran a les quatre cantonades del recinte de Barraques. Escull el teu seguici preferit i acompanya’l ballant i donant voltes al recinte mentre LA COBLA BISBAL JOVE i la BANYOLES BIG BAND de l’EMMB toca cadascuna de les quatre cançons que formen part del BALL DE PASSADA:

El magnífic, de Joan Carreras Dagas
L’airet de matinada, cançó popular.
El Monstre de Banyoles, de Toni Giménez.
El Tren Pinxo de Banyoles, cançó popular.

Interpreta: Cobla Bisbal Jove i la Banyoles Big Band de l’EMMB.
Adaptacions: Ultano Gòmez Ponsetí i Esteve Palet Mir.

Activitat amb retirada prèvia d’entrades per al pati de butaques del recinte de Barraques a través de enllaç

A les 17:00Plaça Major

Sardanes

COBLA CIUTAT DE GIRONA
LA PRINCIPAL DE LA BISBAL
LA SELVATANA

Sardana de comiat interpretada conjuntament: La festa de Sant Martirià, de Conrad Saló.

A les 19:00Teatre Municipal de Banyoles

COMÈDIA/TEATRE

Primavera

Avui és l’aniversari de la Rosa i tota la família es reuneix per celebrar-lo. Vídua, jubilada i amb els fills ja grans i emparellats, la Rosa aprofita l’ocasió per comunicar-los què vol fer a partir de llavors. Es podria apuntar a la universitat o a un curset de pintura com fan les seves amigues, però ella té unes intencions molt diferents. I és que la Rosa, ben entrada la tercera edat, ha decidit tenir un fill.

Preu: 15 €

A les 19:30Parc de la Draga (darrere del pavelló)

Ball del drac, l’últim truc

El DRAC DE BANYOLES s’acomiadarà fins la propera Festa Major. Ens dedicarà el seu ball cerimonial en la versió més íntima, una adaptació tocada íntegrament per tenores.

Activitat amb aforament limitat i retirada d’entrada prèvia enllaç

A les 20:00Parc de la Draga (darrere del pavelló)

Castell de focs artificials

A càrrec de Pirotècnia Tomàs

[+] info