Pati Cultural Girona

This event has ended

El Pati Cultural ja forma part de la programació habitual de Girona Temps de Flors.

Cada any, la Diputació de Girona organitza aquest esdeveniment al pati de la seu de la corporació amb la voluntat d’oferir una bona programació escènica a tots els visitants i espectadors que vulguin dedicar temps a la cultura durant aquesta setmana a Girona. Des de l’edició del 2018, el Pati Cultural de la Diputació de Girona acull una mostra plural i interdisciplinària de les principals propostes escèniques i musicals de les comarques gironines.

Com a novetat, enguany fem un pas més i obrim el Pati també a la programació familiar, tant de música com de teatre i circ. Així, el Pati Cultural 2019 comptarà amb onze actuacions gratuïtes del l’11 al 19 de maig, a les 18 h entre setmana, i a les 12 i les 19 h el cap de setmana.

PROGRAMACIÓ

ORGULL ADOLESCENT

DISSABTE 11 DE MAIG

A les 19.00h
El Pati Cultural de Girona

Companyia Morgat Morgat. Factoria d’Arts Escèniques.

Després de quatre anys de silenci des de la publicació del disc anterior, el grup Morgat Morgat torna als escenaris per presentar el seu nou treball: Orgull adolescent (LAV Records, 2019), una obra enregistrada de manera més reposada i tractada com si fos una petita peça d’orfebreria. Aquest procés ha servit per pensar millor les cançons, per endreçar-les i treure’n tot allò sobrer a fi d’establir un diàleg artístic més polit i educat. Són deu cançons personals però transferibles, que parlen de la vida petita i immensa que hi ha en cada dia.

Jordi Torrent Batchellí (guitarra i veu), Lluís Busquets Costa (baix), Narcís Torrent Batchellí (guitarra), Ramon Prats Roura (bateria), Xavi Teixidor Planella (guitarra)

MR. PARFUM

DIUMENGE 12 DE MAIG

A les 12.00h
El Pati Cultural de Girona

Companyia Festuc Teatre. Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

El protagonista, Pietro Pampolino, és un personatge extravagant que viatja amb el seu vehicle, una espècie de bicicleta que transporta un artefacte acoblat: una màquina de fer perfums.
Pietro Pampolino o Mr. Parfum, amb l’ajuda dels seus materials essencials, manipula i desafiar la química per tal de dur a terme el seu objectiu: fabricar un perfum personalitzat per a cada ciutat, el perfum ideal.
Un espectacle a peu de carrer, itinerant i/o estàtic, en què la interacció amb el públic i l’humor son trets fonamentals de la posada en escena.

CARLA CONANGLA & YOKO SUZUKI

DIUMENGE 12 DE MAIG

A les 19.00h
El Pati Cultural de Girona

Carla Conangla & Yoko Suzuki. Fundació Pau Casals

Actuació de la guanyadora ex aequo de la 34a edició del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018, Carla Conangla, acompanyada de la pianista Yoko Suzuki, amb la qual interpretarà un programa musical amb obres de Bach, Saint-Saëns, Cassadó, Granados, Popper, Mendelssohn i Xostakóvitx.

La Fundació Pau Casals, constituïda per Pau Casals i Marta Casals l’any 1972, va crear a l’any 1984 la Beca Pau Casals.
Al llarg d’aquests trenta-quatre anys, un nombre important de joves violoncel·listes hi han pogut participar, i més d’una cinquantena han rebut el suport de la Fundació.

CONCERT FAMILIAR: REBUFA, QUIN VENT!

DILLUNS 13 DE MAIG

A les 18.00h
El Pati Cultural de Girona

Professors del Conservatori Isaac Albéniz

Concert pedagògic. Espectacle de presentació d’alguns dels instruments de vent més minoritaris.
Professors i exalumnes del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona presenten el fagot, la trompa, la tuba i l’oboè als més petits. Espectacle recomanat especialment per a nens i nenes de 6 a 8 anys, tot i que és obert a tothom qui ho desitgi.

Sara Parés (fagot), David Canet (trompa), Xavier Molina (tuba)

VARIACIONS GOLDBERG

DIMARTS 14 DE MAIG

A les 18.00h
El Pati Cultural de Girona

GIO Productions. GIO Solistes Trio.

La GIO ens presenta una proposta musical d’alt nivell i molt singular: les famoses Variacions Goldberg de J. S. Bach adaptades per a trio de corda. Escrites originalment per a teclat i amb el títol d’ Ària amb variacions diverses, es tracta d’una de les obres cabdals i més apreciades de la música clàssica. Aquesta vegada els caps de corda de la GIOrquestra ens la interpretaran seguint l’aclamada transcripció, de gran complexitat, que va realizar el prestigiós violinista Dmitry Sitkovetsky. Música en majúscula per a una ocasió molt especial.

Frédéric Descargues (violí), Joan Félix (viola), François Ragot (violoncel)

BLACK MUSIC BIG BAND JUNIOR

DIMECRES 15 DE MAIG

A les 18.00h
El Pati Cultural de Girona

Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines

La Black Music Big Band Junior és la germana petita de la Black Music Big Band, fomada per nens i nenes de 9 a 14 anys. La Black Music Big Band, impulsada des de la Fundació Casa de la Música i el Black Music Festival, és des de fa 4 anys la Big Band escola de funk i soul de les comarques gironines i s’ha consolidat com a una proposta capdavantera a nivell pedagògic en aquests estils musicals. Bona prova d’això en són la multitud de concerts i el CD i documental que han enregistrat en aquest curt període de temps. Des del setembre del 2018, s’ha fet un pas més i s’ha ofert la possibilitat als mes petits d’endinsar-se al món del soul i el funk. La Big Band Junior vol ser la porta d’entrada dels nens als apassionants estils musicals que formen la Black Music. Ja ha debutat en directe en escenaris molt importants i davant milers de persones, com ara el de la Copa o el de Sant Feliu per les Fires de Girona, l’Auditori de Girona en el tribut a Aretha Franklin i el parc del Migdia al Picnic Black.

Joan Matacàs, Pol Sanmartin, Albert Jordà i Genís Romero (bateries i percussió), Andreu Torrent (baix elèctric), Joan Massallé i Èlia Tutusaus (piano), Júlia Esteva (saxo alt), Marçal Rubió (saxo), Llorenç Paredes (trompeta), Jan Pujol (trombó), Lola Muxach (clarinet), Laia Planagumà, Ada Casanova i Noa Massoutié (veus)

GROWING

DIJOUS 16 DE MAIG

A les 18.00h
El Pati Cultural de Girona

La Moderna Big Band. Escola de Música Moderna.

La Moderna Big Band actua en solitari per primera vegada fora de l’Escola de Música Moderna de Girona. Serà un concert trepidant, amb un repertori que englobarà des de clàssics del jazz («Solitude», «Cute», «New York»), fins a temes provinents de la música moderna adaptats per a la formació de big band («Last dance», «Knock on wood», «The Flintstones»).

Ignasi Ventura (flauta), Marc Pou (clarinet), Xavi Torrent (saxo alt) ,Elena Margalef i Genís Bou (saxos tenors), Àlex Vila (saxo baríton), Genís Ventura, Josep Puyol i Jordi Fontanillas (trompetes), Ferran Reig, Robert Font, Clàudia Rostey i Albert Plana (trombons), Julià Taberner (guitarra), Gerard Llavero (baix elèctric), Spencer Groves i Anatoli Serra (pianos), Azael Subirà i Robert Font (bateries)

CANTEM?

DIVENDRES 17 DE MAIG

A les 18.00h
El Pati Cultural de Girona

Jordi i Oriol Tonietti. Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya Jordi i Oriol Tonietti Qui canta els seus mals espanta! Bé cantes, mussol, si vas tot sol. Cada gall al seu galliner canta molt bé. Cantant, cantant, les penes se’n van. Cosir i cantar, tot és començar. El gall en son galliner és on canta més bé. La cançó de la puput, qui gemega ja ha rebut.
Les cançons ens fan gaudir i passar una bona estona tant si ets de la Xina, del Brasil o de Girona.
Concert participatiu amb cançons pròpies i populars.

TOT ESPERANT

DISSABTE 18 DE MAIG

A les 19.00h
El Pati Cultural de Girona

Alumnes d’El Galliner

Dos rodamons anomenats Vladimir i Estragó esperen en va al costat d’un camí un tal Godot, amb qui (potser) tenen alguna cita. Mai arribarem a saber qui és Godot, o quin tipus d’assumpte hi han de tractar. De sobte, apareixen en escena el cruel Pozzo i el seu esclau, Lucky, seguits d’un noi que fa arribar un missatge clar als dos protagonistes: «Godot no vindrà avui, però demà segur que sí». Mentrestant, seguiran esperant…

Idea i direcció: Clara Garcés, Cristina Matas i Grau Matas
Intèrprets: Alira Borràs, Camila Córdova, Laura Cotxà, Naomi Dragan, Guim Oliver, Pablo Pozo, Ona Pladeveya, Víctor Rodríguez, Laia Mas, Joana Arqués, Aleix Risco, Arnau Morales, Lia Almansa, Clara Fernández, Blanca Fernández, Izan García, Neus Gros, Promise Itsbige, Violeta Lloveras, Martina Madi, Clàudia Muñoz, Helena Piqué, Elia Serrano, Martí Ayats, Júlia Ballester, Àlex Castro, Blessing Edgbe, Júlia Fàbrega, Clàudia Hernández, Sara Jabalera, Carla Martín, Oriol Núñez, Joan Pla, Oscar Pokusa, Jana Punsola, Núria Respecta, Arnau Rovira i Guillem Vilardell.

MR. ARLET

DIUMENGE 19 DE MAIG

A les 12.00h
El Pati Cultural de Girona

Companyia Moi Jordana. Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

Mr. Arlet, comediant, malabarista, manipulador d’objectes, equilibrista i acordionista de professió.
És un personatge excèntric que té un carrer propi, on ens submergeix en el seu univers humorístic mitjançant el joc, transportant-nos a un món de màgia, humor i fantasia.
Espectacle de circ clàssic amb dosis de contemporaneïtat per a tota la família.
Senyores i senyors, nenes i nens, passeu i vegeu, i sobretot gaudiu de l’espectacle.

CAP A LA PLAÇA

DIUMENGE 19 DE MAIG

A les 19.00h
El Pati Cultural de Girona

Esbart Marboleny. Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

Els balladors de Marboleny Jove i del Cos de Dansa de l’Esbart Marboleny presenten un espectacle a l’aire lliure que fa un recorregut per un seguit de danses catalanes d’arrel tradicional.
Plegats ofereixen una mostra de balls populars, alguns dels quals ben representatius, com ara la disfressada de Sant Vicenç dels Horts, la dansa de Castellterçol, el xotis Pepa o el ball del Triai, i també coreografies de nova creació a partir del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional, com és ara la polca d’Ours, estrenada el passat 23 de març al Teatre Principal d’Olot.
Dansa d’arrel tradicional catalana fresca, viva i variada.

pati-cultural-2019 [+] Web Pati Cultural