Agullana

Descobreix Agullana: Un poblet de muntanya a l’Alt Empordà

Situat en plena serra de l’Albera.

Agullana és un poble que es troba enclavat en la serra de l’Albera, al cor de l’Alt Empordà. El seu entorn natural és espectacular, amb una gran varietat de flora i fauna, destacant la presència d’alcornocs, encinas i castanyers que li atorguen un caràcter únic.

Un poble amb una gran història i un entorn natural únic que et conviden a perdre’t en ell. Descobreix Agullana i deixa’t enamorar per la seva bellesa i tranquil·litat.

Història del municipi: el suro i la seva influència

El suro va ser el protagonista de la història d’Agullana durant el segle XX, amb més de 40 fàbriques dedicades a la seva explotació. Aquesta època d’esplendor es reflecteix en els edificis modernistes que encara es conserven al poble.

Riquesa prehistòrica

Agullana també és coneguda per la seva riquesa prehistòrica, amb dos dólmenes, dos menhirs i la necròpolis de Can Bec de Baix. Aquests monuments són autèntiques joies que reflecteixen la importància de la zona en èpoques antigues.

Un poble fronterer

Agullana és un poble fronterer entre l’Empordà i el Vallespir, situat en la zona més occidental de la serra de l’Albera, i és un punt de pas important entre França i Espanya.

Un entorn natural únic

Agullana és un lloc ideal per gaudir de la natura i practicar activitats a l’aire lliure. Les seves muntanyes i boscos són perfectes per fer senderisme, ciclisme o simplement relaxar-se i gaudir de la pau i la tranquil·litat que ofereix l’entorn natural.

Com arribar-hi

Agullana és accessible per carreteres comarcals, connectant amb la Vajol i Darnius, i a través d’una nova carretera que comunica directament amb el Vallespir a través del coll de Manrella. Així mateix, és prou a prop de l’autopista AP-7, amb una sortida a només 200 metres del poble.

Agenda d’Agullana

Esdeveniments passat d’Agullana

Molt A prop!

Agenda de Girona