La casa de pescadors de can Cinto Xuà

La Casa de Pescadors Can Cinto Xuà

La casa de pescadors de can Cinto Xuà, a l’Escala

La Casa de Pescadors Can Cinto Xuà, situada al carrer de la Torre, 35, a l’Escala, Girona, és un tresor històric que permet als visitants submergir-se en la vida quotidiana dels pescadors dels segles XVIII i XIX. Aquesta casa, que ha conservat la seva estructura original sense intervencions modernes, ofereix una visió autèntica de la vida en aquesta vila marinera.

Una Cuina Antiga Amb Història

La cuina de Can Cinto Xuà és un dels punts més destacats de la visita. Amb la taula parada, la llar de foc, els fogons de carbó i el rebost, la cuina reflecteix perfectament com es vivia i es cuinava en aquells temps. Aquest espai ens transporta a un passat llunyà, on la vida girava al voltant de la llar de foc i els estris de cuina eren essencials per a la subsistència diària.

La Casa de Pescadors Can Cinto Xuà

A més de la cuina, la casa conserva una col·lecció d’estris de pesca i objectes de la vida quotidiana que utilitzaven els seus habitants. Aquestes peces han estat donades per moltes llars escalenques, enriquint la museïtzació de la casa i oferint una visió completa de com era la vida dels pescadors i les seves famílies des del segle XVII fins a l’arribada del turisme.

Visites Guiades

L’obertura d’aquesta casa es gestiona des del Museu de l’Anxova i la Sal. Periòdicament s’organitzen visites guiades a Can Cinto Xuà, permetent als visitants descobrir tots els racons de la casa i entendre millor la història i la cultura de l’Escala. Aquestes visites són una oportunitat única per conèixer de prop una de les poques cases de pescadors que encara conserva la seva estructura original i que està oberta al públic.

Com arriba a la Casa Cinto Xuà?

La Casa de Pescadors Can Cinto Xuà és més que una visita; és un viatge al cor de la història de l’Escala, on cada racó explica una part de la vida dels seus habitants en un temps passat.

La trobareu al carrer de la Torre, 35, de L’Escala, dins del barri vell de l’Escala, prop de la platja de l’antic port.

[+] Diari Ara – El pescador que va morir sol