La Platja Gran de Portbou

La Platja Gran

Si busques un lloc per gaudir de la natura, el mar i la cultura, no et pots perdre la Platja Gran de Portbou. Aquesta platja és la principal del municipi de Portbou, situat a l’extrem oriental de la serra de l’Albera, just abans de la frontera amb França. És una platja urbana que disposa de tots els serveis i amb un passeig marítim just al costat que disposa de bars, restaurants i allotjaments.

Com és la Platja Gran de Portbou?

La Platja Gran de Portbou té uns 180 metres de longitud i està formada principalment per sorra fina i pedres. Té una ocupació alta, sobretot per part de famílies, ja que és una platja molt accessible i segura. Compta amb nombrosos serveis per als visitants, entre els quals podem destacar dutxes, lavabos, servei de socorrisme, lloguer d’embarcacions o activitats nàutiques. A més, és una platja cardioprotegida i adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. La Platja Gran de Portbou ha obtingut el distintiu de Qualitat Ambiental.

Què fer a la Platja Gran de Portbou?

A la Platja Gran de Portbou no només pots prendre el sol i banyar-te en les seves aigües cristal·lines, sinó que també pots practicar esports com el caiac, el paddle surf o el snorkel. Si t’agrada la navegació, també pots apropar-te al port esportiu inaugurat el 2002 i situat al sud de la badia. Disposa d’una capacitat de 297 amarratges.

Si prefereixes la cultura, pots visitar l’església neogòtica de Santa Maria, des d’on es pot contemplar una magnífica panoràmica de la badia. També pots seguir el camí de ronda i, pujant per sobre del port, arribar fins al memorial dedicat al filòsof alemany Walter Benjamin, just al costat del cementiri.

I si vols conèixer altres platges i cales de Portbou, tens moltes opcions a prop. Per exemple, la Cala del Claper o les Tres Platgetes, que són més tranquil·les i salvatges.

On està la Platja Gran?

La Platja Gran de Portbou és la principal del municipi de Portbou, situat a l’extrem oriental de la serra de l’Albera, just abans de la frontera amb França