Platja del Pi

Platja del Pi

Platja del Pi de Portbou: una cala tranquil·la i bonica a la Costa Brava

Si busques una platja on gaudir de la natura i la pau, la platja del Pi de Portbou és una bona opció. Aquesta cala de guijarros està situada al nord de la Costa Brava, just abans de la frontera amb França. És la primera platja accessible per terra des d’aquest extrem, i té un encant especial pel seu entorn natural i el seu ambient relaxat.

Com arribar a la platja del Pi

Per arribar a la platja del Pi, has de seguir el camí de ronda des de la platja principal del nucli de Portbou, passant primer per la platja de les Tres Platgetes. El camí és d’uns 500 metres i té unes vistes espectaculars de la badia i els penya-segats. També pots arribar en cotxe fins a un aparcament proper, però has de tenir en compte que el tram final és a peu.

Què fer a la platja del Pi

La platja del Pi té uns 40 metres de longitud i uns 13 d’ample. És una platja de cantos rodats, per la qual cosa et recomanem que portis calçat adequat per caminar i banyar-te. La platja té unes aigües cristal·lines i una profunditat considerable, ideal per practicar snorkel o busseig. De fet, és una zona molt rica en fauna i flora marina, amb molts reculls i coves per explorar.

Una d’aquestes coves és la cova del Pirata, que es troba a la mateixa zona de la platja. Es tracta d’una cova petita i fosca, on segons la llegenda s’amagava un pirata que atacava els vaixells que passaven per allà. Si t’agrada l’aventura, pots entrar-hi amb una llanterna i veure què hi ha a l’interior.

La platja del Pi també és un bon lloc per relaxar-se i gaudir del paisatge. El nom li ve dels pins que hi havia abans a la zona, però que ara queden pocs. Els que queden donen una ombra agradable i un toc verd al contrastar amb el blau del mar i el gris de les roques. La platja és molt tranquil·la, i sol estar freqüentada per parelles i nudistes. A més, té unes vistes impressionants del port de Portbou i del cap de Cerbère.

La platja del Pi està situada a uns 1 km del centre urbà de Portbou, un poble fronterer amb un gran valor històric i cultural. Alguns dels seus atractius són l’església neogòtica de Santa Maria, el memorial Walter Benjamin o el port esportiu. També pots fer excursions pel parc natural del Cap de Creus o visitar altres platges com la Cala del Claper o les Tres Platgetes.