Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sotrac Publica una cançó per celebrar els 5 anys del Festival Espurnes

sotrac Una sola flama

Sotrac publica “una sola flama”, una cançó  col·laborativa per celebrar els cinc anys de festival espurnes

El single tindrà les col·laboracions de Pau Alabajos, Cesk Freixas, Adrià Dilmé, Tona  Gafarot, Mireia Vives i Borja Penalba, Sergi Carbonell i Paula Grande

El Festival Espurnes viurà aquest any la seva cinquena edició i ho celebra amb una cançó inspirada  en el festival que uneix una desena d’artistes que han passat per Llagostera en aquests quatre anys.  Sotrac, un dels organitzadors del festival, ha publicat aquest dijous 10 de març “Una sola flama”, un  cant a perdre la por i que crida al canvi des de la suma de complicitats. És per això que l’han volgut  convertir en una peça col·lectiva feta, a més, des de la tendresa i creant un clima de germanor i fa miliaritat, uns valors que també defineixen l’Espurnes. 

“Una sola flama” compta amb les col·laboracions del cantautor valencià Pau Alabajos; el duet for mat per Mireia Vives i Borja Penalba; el banyolí Adrià Dilmé, cantant de Germà Negre; Tona Ga farot, que a més del seu projecte en solitari també és cantant de Les Anxovetes; Cesk Freixas, una  de les veus més reconegudes de la cançó d’autor catalana; Paula Grande, que hi posa un punt de  hip-hop, i Sergi Carbonell, exmembre de Txarango que va estrenar a l’Espurnes l’espectacle inèdit  ‘Els Carbonell’. 

La cançó, enregistrada i produïda a l’Estudi La Vall, ve acompanyada d’un videoclip dirigit per Martí  Llavina que s’estrenarà el mateix 10 de març i que mostra imatges del making-off i de la gravació  de la cançó.  

L’estrena d’ “Una sola flama” és el preludi d’una cinquena edició del festival que tornarà al Parc de  l’Estació després de dos anys de canvis d’ubicació obligats per la pandèmia. Ho farà el 6 i 7 de maig,  amb dos dies de concerts i activitats per a tota la família en un festival diürn i gratuït. El cartell es  donarà a conèixer les properes setmanes amb una roda de premsa de presentació. 

Sotrac 

Sotrac és un grup de pop-rock nascut entre Llagostera i Sant Feliu de Guíxols. Amb dos treballs  discogràfics -Sota el roure (2017) i On neixen els instints (2021)- s’han situat com un dels grups a  tenir més en compte dins l’escena musical gironina. Van presentar el primer treball amb una gira de  més de 30 concerts i la presentació del segon treball els ha portat a escenaris com el de la Sala La  Mirona de Salt, el Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols o l’Arts d’Estiu de Pineda de Mar. 

És un projecte, però, que vol anar molt més enllà de la seva música. Sotrac és una suma de diferents  punts de vista que comparteixen la filosofia i la voluntat d’esdevenir element de canvi davant d’una  realitat que els incomoda. Això ho demostren amb accions com la creació del Festival Espurnes, la  participació en projectes com l’Orquestra EuGenial o les colònies musicals de l’Escola de Música  de Llagostera. 

Festival Espurnes

El festival llagosterenc és un projecte col·lectiu de Sotrac i La Tornada, que volen que l’Espurnes  esdevingui un aparador cultural i un espai de germanor on descobrir noves propostes. El festival és a  punt de celebrar la seva cinquena edició i ho fa mantenint el format de festival diürn, familiar, de petit  format i gratuït. Més enllà de la música, que és l’element central del festival, l’Espurnes vol crear  una oferta per a tots els públics i també ho fa amb espectacles de circ i màgia, tallers, jocs infantils o  xerrades. Tot això al Parc de l’Estació, un espai de Llagostera que durant el festival compta amb dos  escenaris i una zona de bar i food-trucks. 

En les quatre edicions que s’han celebrat fins ara, el festival ha fet passar per Llagostera artistes  de primer nivell com Maria del Mar Bonet, Mishima, Roba Estesa o Obeses; però també una gran  quantitat d’artistes locals i de talent emergent. A més, l’Espurnes vol ser un espai de creació i apos tar per nous formats, i és per això que en aquests anys també ha creat els espectacles inèdits ‘Els  Carbonell’ -una unió de Sergi Carbonell i el seu pare Janot Carbonell-, ‘L’Herència d’Ovidi’ -un  espectacle conjunt de Cesk Freixas, Pau Alabajos i Mireia Vives i Borja Penalba-, i ‘Cançons de lli bertat’ -un concert que va unir una vintena de músics de diferents estils i generacions