Novetats Agenda de Girona

Què fer aquest cap de setmana 20 i 21 de juliol per la província de Girona?

Aquesta setmana, tot passejant, vaig veure tres persones amb una oreneta tatuada en poc temps.

En llocs diferents.

No eren tres amics que s’havien fet el mateix tatuatge per compartir un vincle comú.

Eren tres persones aleatòries.

Diuen que aquest ocell tatuat simbolitza la bona sort, el retorn segur a casa i la fidelitat, símbols profundament arrelats en la història i la cultura marítima.

El meu avi se’n va anar a Cuba
A bordo del “Català”
El millor barco de guerra
De la flota d’ultramar…

Les orenetes i els falciots són dues aus fascinants que sobrevolen sense descans els nostres cels durant la primavera i l’estiu per tota la província de Girona.

Les coneixeu? Sabeu diferenciar-les?

A mi m’encanten. 

De fet, reconec que cada tarda perdo algun moment de la meva vida contemplant-les. Espectaculars.

Les orenetes son negres i tenen la panxa blanca, poden passar moltes estones en un fil d’estendre tot xerrant i cantant. Els falciots, veritables acròbates del cel, són una mica més grans i completament negres. Passen gairebé tota la seva vida volant, amb les seves petites potes adaptades per agafar-se a superfícies verticals, i rarament es posen a terra.

Tenen en comú que són ocells que fan grans migracions, viatjant milers de quilòmetres entre Europa i Àfrica cada any, i mengen entre 300 i 500 mosquits al dia. Fent càlculs ràpids, això són gairebé mig quilo de mosquits a l’any.

Deixem de parlar d’orenetes i falciots… i anem per l‘agenda de cap de setmana.

PD1:Si no estàs apuntat en el nostre Whasapp… Afegiu el nostre telèfon ( 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu Alta OnAnemAvui. Més info… al final d’aquesta publicació. 

PD2: Recorda, sempre hi ha moltes més coses a fer a l’agenda de Girona

Agenda de Girona

Fira de Circ al carrer a La Bisbal d’Empordà

fira circ la bisbal

Nomad Festival Calonge

Nomad Festival Calonge

Festival La Bullanga

Fringe Festival 

Fringe-Festival-2024

Beatles Weekend l’Estartit

IX Nit d’espelmes de Pals

Rupiàfest 

J’As d’Anglès

Trobada de Cantadors d’Espolla

De Festa Major!

Festa Major de Quart

FM Quart

Festa Major de Navata 

Festa Major d’Ullà

Festa Major de Palafrugell

FM Palafrugell

Festa Major de Santa Cristina d’Aro

Festa-Major-de-Santa-Cristina-dAro

Festa Major de Fornells de la Selva

festa major de Fornells de la Selva 2024

Festa Major de l’Armentera

Festa Major de Sant Gregori

Festa Major de Vilaür

Molt a Prop!

Fira del Tomàquet del Vallès a Sta Eulàlia de Ronçana

Festa del Tomàquet del Bages a Manresa

Festa del Renaixement a Tortosa

Apunta’t al WhatsApp

Apunta’t al WhatsApp.

És Ben Fàcil!

Un Whatsapp i llestos.

Si no esteu apuntats al grup de Whatsapp i no esteu rebent el resum directament al mòbil. Afegiu el nostre telèfon 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu aquest enllaç:   Alta OnAnemAvui 

Dijous arrenca la 29a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal amb 40 espectacles

Dijous arrenca la 29a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal amb 40 espectacles i una trentena de companyies

Dijous arrenca la XXIX Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà que, fins diumenge, tornarà a omplir places i carrers de la ciutat amb més de 40 espectacles i un total de 29 companyies. Una de les línies mestres d’enguany és la ferma aposta pel talent local: més de la meitat de les companyies són catalanes, cosa que fa més sostenible la proposta. La resta són, majoritàriament, d’altres punts de l’estat, alhora que també n’hi ha del Regne Unit i França.
Fidel al seu estil, la 29a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà prioritza la qualitat per damunt de la quantitat i s’ajusta a la seva realitat estructural com a festival. Alhora, si bé se cenyeix a una rigorosa paritat, també fa posa en solfa un acurat equilibri de gèneres circenses. Un any més, l’eix programàtic continua apostant pel circ contemporani i propostes arriscades i trencadores, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots el públics. Un dels objectius que afronta la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà és el de captar públic jove.
Feta la prèvia de dijous 18, els dies 19, 20, 21 de juliol emblemàtics espais bisbalencs com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer, la plaça Benet Mercader o la plaça Germans Sitjar tornaran a omplir-se de circ. I a la vintena d’escenaris que acolliran espectacles, enguany cal sumar-hi la fàbrica de creació d’arts escèniques Brava Performing Arts, que un any més col·labora amb la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, acollint l’espectacle ‘Pin Pang’ de Xabi Larrea i allotjant part dels artistes programats durant els dies de fira. Un dels grans titulars pel que fa a localitzacions escèniques és la utilització de la icònica Torre Bisbal com a escenari de l’oníric i poètic espectacle de dansa aèrea ‘Dónde te miro y me veo’ de Sacude Danza: l’organització defensa el romanticisme que esdevingui escenari artístic un edifici que no està exempt de polèmica i que no deixa indiferent a cap bisbalenc.
Amb la 29a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà la ciutat s’omplirà de clown, acrobàcies, malabars, equilibrisme, diàbolo, malabars, trapezi, o, fins i tot, pinzellades de dansa aèria. Són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació, configurada amb més de 40 espectacles d’una trentena de companyies. Noms com Sacude Danza, Impulsos, Cia. Lepuant, Per Nassus, Lotta&Stina, Cirque Entre Nous, Eunoia Kolektiva, Las Sputnik, Cia Tarannà, Quim Girona & Moon Ribas, PSIRC, Los Herrerita, Dudu Clown o Enric&Chelsea posen de manifest la voluntat de seguir potenciant el circ que es fa al territori català: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics. Alhora, una quarta part de les companyies són d’altres punts de l’estat, com el País Valencià (Las Couchers), de Madrid (Teatro sobre ruedas), de les Illes Balears (Tiramillas Circo), Euskadi (Xabi Larrea), Castella Lleó (Miguel Barreto), Aragó (Nostraxladamus) o Andalusia (Mario Comaneci). A això cal sumar-hi les franceses TramPoline i Los Putos Makinas i les britàniques Hands Down Circus i Gandini Juggling, que justament faran la cloenda de la Fira de Circ al Carrer amb l’aclamat ‘Smashed’, la nit del diumenge, a la plaça del Castell. De la quarantena d’espectacles un total de 9 són de pagament, sempre a preus populars.

Objectiu: que el circ arribi a tothom

Per tal de seguir treballant perquè el circ arribi a tothom, cal fer menció especial del reforç de la ferma voluntat inclusiva de la XXIX de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. Un exemple d’aquesta aposta serà l’espectacle ‘Revolución’ de la companyia Teatro sobre ruedas. El grup, procedent de Madrid, proposa un espectacle format per una pallassa i un malabarista que va en cadira de rodes, tractant aspectes com la inclusió de les persones amb discapacitat física als espais públics i privats.
Una altra mostra palpable de la voluntat inclusiva de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà que cal posar en valor és l’espectacle circense que, any rere any, es fa a les instal·lacions de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu per tal que la gent gran que hi resideix també pugui gaudir del circ. En aquesta línia, també hi haurà l’espectacle ‘Lenguajes’ de la companyia Impulsos, que es farà amb llenguatge de signes per tal que també el pugui seguir el col·lectiu de persones sordes i, així, fer una fira més inclusiva.
Tal com ja s’ha anat fent els darrers anys, s’ofereix novament un ampli ventall d’espectacles gratuïts, alhora que se’n mantenen diversos de pagament, tant a les tardes com a les nits. Això, juntament amb aforaments limitats, garantirà el confort del públic permetent que les propostes programades que ho requereixen puguin ser visualitzades en les condicions necessàries. Alhora, tenint en compte que l’estiu es presenta d’allò més càlid, l’organització garanteix que el públic pugui visualitzar els espectacles des de punts ombrívols.

Sumant accions per fer una Fira de Circ al Carrer més sostenible

Amb la mirada sempre posada a fer un món sostenible, la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal cada any incrementa les seves accions per tal de reduir al màxim la seva empremta.  D’una banda, tal com s’ha explicat, la programació fa una ferma aposta per potenciar el talent local: més de la meitat de les companyies són catalanes. Alhora, s’aposta per col·laborar amb d’altres festivals per tal que la companyia programada, especialment les que venen de fora, puguin tenir alguna altra opció de ser programades addicionalment i, així, aprofitant millor l’esforç de desplaçament.
En aquesta línia, enguany s’ha reduït un 20% el nombre d’escenaris respecte l’any passat. La fàbrica de creació Brava, ubicada al carrer Puig d’en Vidal, i la façana de Torre Bisbal són els dos escenaris nous d’enguany. També es tornarà a fer ús de l’esplanada ubicada a darrera al Pavelló d’Esports. Se sumen a escenaris habituals, que són més d’una vintena: com la plaça de la Pietat (Benet Mercader), la plaça Major, el Passeig Marimon Asprer (que acull dos escenaris), la pista de l’Escola Mas Clarà, l’aparcament dels Jutjats, la plaça Carreras Dagas, la plaça Germans Sitjar, la plaça Major, els exteriors del Terracotta Museu, la plaça del Castell (a davant del Castell Palau i a davant de l’Ajuntament), el Parc 8 de Març, la plaça de la Sardana.
El Passeig Marimon Asprer, un dels espais més confortables de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, enguany acollirà tres escenaris, entre els quals s’hi troba l’Espai Fira, que des de l’any passat s’instal·la a l’alçada de l’aparcament.
També cal fer esment de ‘Ramat simfònic’ de Moon Ribas i Quim Girón, que partirà del Pont Vell i convidarà el públic a pasturar pel centre de la Bisbal. Cada espectador portarà un altaveu com si es tractés d’un esquellot electrònic, de manera que el so de l’espectacle roman en constant moviment gràcies al moviment dels espectadors, que juntament amb els intèrprets formaran i deformaran coreografies per a cada escena.

El Fira Bar: itinerari de 6 artistes a 7 bars

Després d’algunes edicions sense poder-se dur a terme, el Fira Bar forma part de l’ADN de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal i l’any passat es va recuperar. Enguany torna a arribar carregat d’espectacles complementaris i no menys rellevants. El Fira Bar és la programació de breus espectacles de petit format que conviu harmoniosament amb la resta de propostes. Enguany, amb un total de 6 artistes (Gerard Somrius, Mr Vita, Dani&Mica, Alej, Shaïma i Isaac Trias Mag) faran un itinerari a 7 bars de la Bisbal: Mar de Tasmània, Can Font, Ca la Pilar Dumingu, l’Escalipatxo, el Castell, el Flannagan’s i el Bisbal Park.

Firabar-2023

Què fer aquest cap de setmana 13 i 14 de juliol per Girona?

Aquesta setmana sortim en divendres!

Serà que ja tinc un ritme més d’estiu?

Més caribeny.

Sou rockeres i rockers?

I no parlo dels de la Roca, aquests són roqueroles i roquerols.

Parlo de l’estil musical: el Rock.

Fa una estona he sentit que aquest cap de setmana és el Dia Mundial del Rock.

Us animo a escoltar aquella cançó de rock que us agrada i fa temps que no escolteu.

A casa, perquè ara estem en una altra etapa/nivell, escoltarem “Rock el Cargol” dels Atrapasomnis. 🤘

Tornant al Carib, a ser més caribeny.

L’altre dia parlava amb una gent que deien que els gironins, i en general els catalans, vivim a un ritme diferent que altres punts de la península.

Ens ho agafem tot amb més intensitat. Una cosa rere l’altra i sempre pensant en les coses pendents que hem de fer. Serà només un tòpic? o és així?

Haurem d’aprendre a viure. Sort que ja es divendres i estiu.

Aquest cap de setmana està marcat per les Festes Majors,

Anem per l’agenda. Bon cap de Setmana.

PD1:Si no estàs apuntat en el nostre Whasapp… Afegiu el nostre telèfon ( 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu Alta OnAnemAvui. Més info… al final d’aquesta publicació. 

PD2: Recorda, sempre hi ha moltes més coses a fer a l’agenda de Girona

Agenda de Girona

Fira de la cervesa artesana de Jafre

Fira Cervesa Artesana

Festa de les cultures Can Gibert del Pla

Festa de les cultures

Festival Z

J’As d’Anglès

J’As d’Anglès 24

Viu en Rosa a l’Estartit

41a Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d’Aro

Cantada d’Havaneres de Pals

Sant Cristòfol i festa del motor

De Festa Major

Festa Major de Lladó

Festa Major d’Estiu de Calonge 

festa major de calonge

Festa Major de Sils

Festa Major de S’Agaró

festa major de sagaro 2024

Festa Major de Raset

Festes del Carme a Empuriabrava

festes del carme

Festes de la Verge del Carme a Llançà

La Festa Major de Quart

FM Quart

Festa Major de Mas Llunès

FM Mas Llunes

Festa d’Estiu a Santa Llogaia

Festa Major de Palafrugell

FM Palafrugell

Festa Petita de Celrà

Festa Major de Fonteta 

FEsta major fonteta

Festes del Carme a Vilafant

Festa Major d’estiu de Sils

[+] Programa

Molt a Prop!

Fira del Ferro Pirinenc de la Vall Ferrera

Festival Clec de Santa Eulàlia de Riuprimer

[+] Instagram

Festa del Segar i Batre a Avià

Apunta’t al WhatsApp

Apunta’t al WhatsApp.

És Ben Fàcil!

Un Whatsapp i llestos.

Si no esteu apuntats al grup de Whatsapp i no esteu rebent el resum directament al mòbil. Afegiu el nostre telèfon 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu aquest enllaç:   Alta OnAnemAvui 

Què fer aquest cap de setmana 6 i 7 de juliol per la província de Girona?

Avui començo pel final… Bon cap de Setmana!

Recordeu que teniu moltes més coses a l’Agenda de Girona. Trobareu agendes d’estiu, espectacles, concerts, cinema a la fresca, visites guiades per tota la província de Girona. De cap de setmana i durant la setmana, que a l’estiu tot s’hi val.

Us xiuxiuejo un secret: m’encanta la paraula “Guingueta“, com xinxeta però més d’estiu.

Quina és la millor Guingueta de l’estiu, aquella que cada any visiteu? Podrem llistar les millors guinguetes de tota la província de Girona? Les de platja i al vespre, l’estiu són les millors.

L’any passat, vaig coincidir un parell de vegades amb una que, a finals d’estiu, el mar se la va menjar literalment. Onada a onada, gota a gota… va fer forat.

Anem per les guinguetes? Quina voteu? digueu la vostra per whatsapp.

Alhora, si coneixeu alguna que ho complimenti amb concerts, monolegs… li podeu dir que ens enviï la seva agenda i ho afegim al web.

Tornem.

Bon cap de setmana i ha gaudir del cap de setmana. I al sol… agafeu crema.

A casa, aquest any hem descobert aquesta crema solar 50, en format Stick, fàcil de guardar i trasparent… un xic cara pel format, però està durant molt. Genial per la mainada.

Anem per l’agenda!

PD1:Si no estàs apuntat en el nostre Whasapp… Afegiu el nostre telèfon ( 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu Alta OnAnemAvui. Més info… al final d’aquesta publicació. 

PD2: Recorda, sempre hi ha moltes més coses a fer a l’agenda de Girona

Agenda de Girona

Festival Undàrius Girona

Festival Undàrius

Fira “La Friki” de Banyoles

La Friki

GiroBeer

Festa de Sant Cristòfol

De Festa Major!

Festa Major d’Estiu de Maçanet de Cabrenys

Festa Major del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat

Festa Major de Masarac 

Festa Major d’Hostalric

festa major hostalric 2024

Festa Major de Cistella

Festa Major de Llambilles

Festa major de Llambilles

Descobreix la La trobada de vehicles clàssics i tractors de Llambilles

Festa Major Bellcaire d’Empordà


Festa Major de Sant Martí Vell

Molt A Prop!

35è Festival Al Carrer

VI Fira del Drap Piteu de Sant Llorenç de Morunys

Fira de Fetilleres a Gualba

Argillà Fira Internacional de Ceràmica a Argentona

Festival de llegendes de Catalunya a Sant Martí de Tous

Apunta’t al WhatsApp

Apunta’t al WhatsApp.

És Ben Fàcil!

Un Whatsapp i llestos.

Si no esteu apuntats al grup de Whatsapp i no esteu rebent el resum directament al mòbil. Afegiu el nostre telèfon 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu aquest enllaç:   Alta OnAnemAvui 

Què fer aquest cap de setmana 29 i 30 de juny per Girona

Última setmana de Juny. I calor.

Ja tocava, però quan arriba, no ens agrada.

Quina calor!

L’altre dia llegia en un article de la NASA que, entre tots els registres de calor analitzats des de 1880, els últims han estat els més calorosos. L’anàlisi confirma que els darrers 12 mesos, de juny de 2023 a maig de 2024, han registrat temperatures rècord per cada mes respectiu. Aquesta sèrie sense precedents reflecteix una tendència d’escalfament a llarg termini causada per les activitats humanes, especialment les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Us deixo l’enllaç al final… després del gif setmanal.

+5ºC

Tot i que les dades imagino que són molt americanes… aquí, a la província de Girona, el juliol passat, també vam viure de primera mà aquest fenomen. Les estacions del Pantà de Darnius-Boadella i Navata van registrar temperatures mai vistes en la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques. Aquests dos punts van arribar als 45,1ºC de màxima, 1,3ºC més que l’anterior rècord. Segons diuen, aquest estiu, les superarem.

+5ºC

Per calor les que van registrar Greenpeace fa uns dies a la plaça Sant Pere i en el Coliseo. 50ºC.

+6,7ºC

I tornant a les dades americanes… El registre màxim de temperatura a la Terra va ser al Vall de la Mort, a Califòrnia, amb 56.7°C, es va registrar fa ja 111 anys. Actualment, les temperatures a la zona ronden els 54.4°C.

Sobre aquell estiu, li hauríem de preguntar a la olotina Maria Branyas. Es la persona més gran del món. Tenía uns 4 anys. Tot i què per la Garrotxa tenim bons llocs per amagar-nos de la calor.

De la meva àvia sentia que abans feia molta calor a tot arreu. I sota el sol passaven moltes hores… serà que ara estem molt ben acostumats. 🫠

Anem per l’agenda!

Aquest cap de setmana, tenim poques Fires… però amb el bon temps, bona cara i Estiu, tornen les Festes Majors!

Protegiu-vos del sol amb crema solar i molta aigua. La cerveseta també!

Bon cap de setmana!

PD1:Si no estàs apuntat en el nostre Whasapp… Afegiu el nostre telèfon 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu Alta OnAnemAvui. Més info… al final d’aquesta publicació. 

PD2: Recorda, sempre hi ha moltes més coses a fer a l’agenda de Girona

PD3. En Goku català tornarà a tv3. 🥳

Agenda de Girona

Frikòmic a Calonge 

Fricomic

De Festa Major!

Festa Major de Sant Pere a Tossa de Mar 

Dilluns dia 1 de juliol a les 22h també teniu el Castell de Focs artificials a Tossa de Mar

Festa Major de Calella de Palafrugell

Festa Major de Calella de Palafrugell

Festa Major de Sant Pere a Begur

Festa Major de la Tallada d’Empordà

Festa de Sant Pere Osor

https://onanemavui.cat/wp-content/uploads/2024/06/Festa-Major-dOsor.jpg

Festa Major de Montfullà

Festa Major de Montfullà

Festa Major Albanyà

Festa Major d’Estiu Sant Pere Pescador

Festa Major la Vall de Santa Creu El Port de la Selva

Festa Major la Vall de Santa Creu El Port de la Selva

Molt A prop!

Fira de Bruixes i saviesa popular de Falset

Nit de Bruixes a Altafulla

Festival Internacional Castelldefels Màgica

Festa dels Templers de Puig-reig

Apunta’t al WhatsApp

Apunta’t al WhatsApp.

És Ben Fàcil!

Un Whatsapp i llestos.

Si no esteu apuntats al grup de Whatsapp i no esteu rebent el resum directament al mòbil. Afegiu el nostre telèfon 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu aquest enllaç:   Alta OnAnemAvui 

[+] Calor i l’artícle de la NASA

Torna en Goku a Tv3

L’Esperat retorn de Bola de Drac en Català a 3Cat i SX3

Amb gran entusiasme i nostàlgia, ens complau anunciar que la mítica sèrie “Bola de Drac”, “Bola de Drac Z” i “Bola de Drac Súper” torna en català! La plataforma digital 3Cat i el canal SX3 oferiran aquestes sèries que han marcat la infància de tantes generacions. Aquesta reemissió inclourà un total de 575 capítols, gràcies a un preacord amb Toei Animation, que també permetrà distribuir el doblatge català a altres plataformes internacionals.

L’emoció és palpable, ja que aquesta tornada coincideix amb el 40è aniversari de l’estrena original de Bola de Drac, i 30 del primer capitol en català. Molts recordaran amb afecte les aventures de Son Goku, que van captivar l’audiència des dels anys 90. Va ser el primer anime emès en català, creant un fenomen que va transcendir generacions.

No hi ha millor manera de reviure aquests records que amb la qualitat i proximitat de la nostra llengua. Prepareu-vos per submergir-vos de nou en les batalles èpiques, els moments d’humor i les lliçons de vida que “Bola de Drac” ens va ensenyar. Aquesta és una oportunitat única per a les noves generacions de descobrir i per a les antigues de redescobrir una part fonamental de la nostra cultura televisiva. Rés de picolos…. en cor petit!

No us perdeu aquesta fantàstica oportunitat de gaudir d’una sèrie que ha deixat una empremta inesborrable en el nostre cor. Ens veiem al 3Cat i SX3 per a aquest retrobament tan especial!

A data d’avui no està disponible… esperem que no triguin gaire a tenir-la disponible.

Frases per desitjar una bona revetlla de Sant Joan

Frases per desitjar una Bona Diada de Sant Joan

La diada de Sant Joan és una festivitat plena de llum, fogueres, flames, foc i alegria, ideal per compartir bons desitjos amb amics i familiars. Aquí tens algunes frases per desitjar una bona diada de Sant Joan:

 • Que la màgia del foc de Sant Joan il·lumini els teus somnis i els faci realitat. Bona diada de Sant Joan!
 • Desitjo que aquesta nit de Sant Joan sigui plena de llum, alegria i moments inoblidables. Bona diada!
 • Que la foguera de Sant Joan cremi totes les teves preocupacions i porti felicitat al teu cor. Bona diada de Sant Joan!
 • Gaudeix d’una nit plena de llum i màgia. Bona diada de Sant Joan!
 • Que els teus desitjos volin ben alt aquesta nit de Sant Joan i es facin realitat. Bona diada!
 • Que la flama de la foguera et porti calor, amor i prosperitat. Bona diada de Sant Joan!
 • Celebrem la màgia de la nit de Sant Joan amb alegria i il·lusió. Bona diada!
 • Que la llum de les fogueres il·lumini els teus camins i els porti pau i felicitat. Bona diada de Sant Joan!
 • Que aquesta nit tan especial estigui plena de moments màgics i somriures. Bona diada de Sant Joan!
 • Desitjo que la diada de Sant Joan et porti tota la felicitat que et mereixes. Bona diada!
 • Que la flama de Sant Joan cremi tots els teus mals i porti nous començaments. Bona diada de Sant Joan!
 • Gaudeix d’una nit de Sant Joan plena de màgia i felicitat. Bona diada!
 • Que aquesta diada de Sant Joan et regali moments màgics i records inoblidables. Bona diada!
 • Desitjo que la màgia de Sant Joan t’acompanyi tot l’any. Bona diada de Sant Joan!
 • Que la nit de Sant Joan sigui tan especial com tu. Bona diada!
 • Que les fogueres de Sant Joan il·luminin el teu camí i els porti felicitat. Bona diada de Sant Joan!
 • Gaudeix d’una nit màgica plena de llum i alegria. Bona diada de Sant Joan!
 • Que la màgia de la nit de Sant Joan ompli els teus dies de felicitat i amor. Bona diada!
 • Que aquesta nit de Sant Joan sigui el començament de grans alegries. Bona diada!
 • Que el foc de Sant Joan porti llum i esperança al teu cor. Bona diada de Sant Joan!

Què fer aquest cap de setmana 22 i 23 de juny per girona?

Què fer aquest cap de setmana de Revetlla de Sant Joan?

Aquest cap de setmana comença oficialment l’estiu! Dijous entra el solstici d’estiu.

Adeu, escola… Anem de casal; marxem de vacances; et trobaré a faltar; a veure si quedem un dia; Anem un dia a la piscina?; A quin càmping aneu?; Ens veiem per festa major!; Avui us quedeu a casa dels avis; Estem d’estiu… No cal córrer; a dormir!… però fa sol!; Sopem a fora?; Ens diem alguna cosa per WhatsApp!; Què feu aquest cap de setmana?…

Mil preguntes d’estiu! L’última és ben fàcil de respondre… Espero que On Anem Avui m’enviï el resum de cap de setmana! 😎

Què fareu per la revetlla? Aneu a tirar petards? A casa no passem de les cebetes i les bengales. Les grans pirotècnies i sorolls fan por.

Parlant de focs artificials… fa unes setmanes, a Hong Kong es va fer una exhibició amb drons dedicat en Doraemon. El Gat còsmic. Molt xulo. Us deixo l’enllaç.

Agafeu els vostres rituals, i desitjos o penes per cremar… i tornem a la revetlla de Sant Joan. Sabeu què… Sant Joan Baptista és l’únic sant del qual es commemora el dia de naixement, i no el del martiri o la mort? Prepareu els vostres rituals i an

Tingueu un bon cap de setmana i bona revetlla, flames i fogueres.

Un petó, que no en faig mai! 😘

Anem per l’agenda…

Espereu m’ha arribat un mail!

Prepara’t pel Nadal, calendaris d’advent! Ara mateix m’acaba d’entrar aquest mail. Nosaltres olorant el bon temps i l’estiu, i d’altres ja fent campanyes de Nadal. No tenim temps de pair-ho tot. Se’ns ajunta l’esmorzar amb el sopar. 🤣

Bon Nadal! aix! Bon Estiu!

Tornem… Bon cap de setmana.

PD1:Si no estàs apuntat en el nostre Whasapp… Afegiu el nostre telèfon 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu Alta OnAnemAvui. Més info… al final d’aquesta publicació. 

PD2: Recorda, sempre hi ha moltes més coses a fer a l’agenda de Girona

Agenda de Cap de Setmana

La Nit de les Dones d’Aigua

nit dones aigua

Festival de la Rumba Catalana Tossà de Mar

festival rumba catalana

De Festa Major!

Festa Major de Sant Joan les Fonts

Festa Major de Sant Pere a Begur

Festa Major de Palamós

Festes Major a Girona

XXVIII Festa Major de Fontajau

Festa Major del Barri de Vista Alegre-Carme


Festa Major de Camprodon

Festa Major de Camprodon

Descobreix els 3 espectacles de Focs Artificials i Drons que inauguren l’estiu a Girona!

Una Pel·lícula

Ansietat: el nou personatge de ‘Del Revés 2’

Molt A prop!

Fira d’Ocultura per Lux Nox a Barcelona

Apunta’t al WhatsApp

Apunta’t al WhatsApp.

És Ben Fàcil!

Un Whatsapp i llestos.

Si no esteu apuntats al grup de Whatsapp i no esteu rebent el resum directament al mòbil. Afegiu el nostre telèfon 625585425 ) a la vostra agenda i envieu o cliqueu aquest enllaç:   Alta OnAnemAvui 

Descobreix els 3 espectacles de Focs Artificials i Drons que inauguren l’estiu a Girona!

Un Sant Joan a la Llum dels Focs Artificials i Drons

La nit de Sant Joan és una de les més màgiques i esperades de l’any, i no hi ha millor manera de celebrar-la que amb un espectacle de focs artificials. A la província de Girona, les platges es converteixen en l’escenari perfecte per a aquests esdeveniments. Però aquest any, no només els focs artificials seran protagonistes, sinó que també els drons hi tindran el seu moment de glòria. Segur que serien una bona opció d’espectacle sense sorolls i pors. Es una nit molt divertida, però hi ha moltes persones i sobretot animals que ho passen molt malament.

Et deixem alguns dels millors llocs on podràs gaudir d’aquests espectacles inoblidables. No t’ho perdis, aquests són els llocs on els focs artificials inauguren l’estiu!

1. Roses: Espectacle de Focs Artificials

A Roses, la nit de Sant Joan es converteix en una explosió de colors i llums. A les 23 h, l’espigó de la platja de la Punta serà el punt de trobada per a tots aquells que vulguin gaudir d’un espectacle pirotècnic impressionant. Amb el mar de fons i la brisa marina, aquest esdeveniment promet ser una experiència única que no et deixarà indiferent.

2. Platja d’Aro: Castell de Focs Artificials

La màgica nit de Sant Joan també es viu intensament a Platja d’Aro. El 23 de juny de 2024, a les 23:30 h, la Platja Gran (Cavall Bernat) s’il·luminarà amb un castell de focs artificials espectacular. L’esdeveniment promet ser una autèntica festa per als sentits, amb els colors reflectint-se en l’aigua i la música ambient que crearà una atmosfera festiva i emocionant.

3. EmpuriaBrava: al Passeig Marítim

A la mitjanit de diumenge, Empuriabrava s’il·lumina amb un espectacular castell de focs artificials a l’espai Platja del Passeig Marítim. Després del magnífic espectacle pirotècnic, la festa continua amb un ball animat per l’orquestra Saturno.

4. L’Estartit: Espectacle de Drons

Si vols viure una experiència diferent, no et pots perdre l’espectacle de drons a càrrec de Flock Technologies a l’Estartit. Dins del Festival Ítaca Sant Joan, aquest esdeveniment tindrà lloc a la platja de l’Estartit a partir de les 23 h. Els drons crearan formes i figures lluminoses en el cel nocturn, oferint un espectacle innovador i futurista que deixarà bocabadats a tots els assistents. Us deixem un vídeo del Lloret Drone Show.

Una cosa és segura: no podràs veure les tres opcions, però dues segur que sí! 😉😉

Bona revetlla!

Ansietat: el nou personatge de ‘Del Revés 2’

Aquest dimecres, 19 de juny, s’estrena en català l’última pel·lícula de Disney, Del revés 2.

 L’esperada seqüela de Disney Pixar, Del Revés 2 (Inside Out 2), porta amb ella una sèrie de noves emocions que s’uneixen a les ja conegudes pels espectadors. Entre elles destaca Ansietat, un personatge que es presenta com una addició significativa en l’univers emocional de Riley, que ja no és una nena, sinó una adolescent en ple desenvolupament. La introducció d’Ansietat no és fortuïta, sinó que reflecteix una realitat cada vegada més comuna i palpable entre els joves d’avui i la societat en general.

Disney estrena als cinemes 'Del revés 2' en català

La importància de parlar de l’Ansietat

L’ansietat és una emoció que tots experimentem en algun moment de les nostres vides. A l’adolescència, aquest sentiment pot intensificar-se a causa dels canvis físics, emocionals i socials. La pel·lícula, dirigida per Kelsey Mann, s’endinsa en aquest fenomen, mostrant com l’Ansietat es manifesta en Riley mentre ella navega pel turbulent mar de la pubertat.

En una entrevista, Mann menciona que ja abans de la pandèmia de COVID-19, l’ansietat entre els adolescents estava augmentant. Aquesta tendència ha portat a una major consciència sobre la necessitat de tractar aquest tema amb delicadesa i precisió en els mitjans de comunicació. La representació de l’ansietat en una pel·lícula infantil i juvenil com ‘Del Revés 2’ pot ajudar a desestigmatitzar aquesta emoció i fomentar un diàleg obert sobre la salut mental.

L’ansietat no es limita a sentir nervis ocasionals; pot manifestar-se a través de símptomes físics i emocionals debilitants, com opressió al pit, palpitacions, marejos i problemes gastrointestinals. Aquesta condició, tot i que comuna, no es limita a l’adolescència. Els adults també experimenten ansietat de manera freqüent i significativa, la qual cosa subratlla la importància de buscar tractaments efectius i accessibles com l’acupuntura.

Beneficis de l’Acupuntura per Tractar l’Ansietat

En aquest context, l’acupuntura es presenta com una teràpia complementària eficaç. El Centre d’Acupuntura Girona està especialitzat en tractar l’ansietat, oferint un enfocament integral que es centra exclusivament en l’acupuntura. Aquesta pràctica mil·lenària consisteix en la inserció d’agulles fines en punts específics del cos per equilibrar l’energia vital. El tractament és segur i no té efectes secundaris, cosa que el converteix en una opció viable per a aquells que busquen alleujament sense recórrer a medicaments.

L’acupuntura no només alleuja els símptomes físics de l’ansietat, sinó que també ajuda a abordar les causes subjacents, promovent un benestar integral. L’enfocament del Centre d’Acupuntura Girona és oferir un suport continu i personalitzat a cada pacient, ajudant a alleujar l’ansietat en totes les seves formes i manifestacions.

L’ansietat, tot i ser un desafiament, no és insuperable. Amb els recursos disponibles, de centres com aquest, les persones tenen el suport i les eines necessàries per navegar per aquest viatge cap a un jo més saludable i tranquil.

 A Acupuntura Girona, tractem l’ansietat de manera habitual, i ens alegra veure com una pel·lícula de Disney Pixar aborda aquest problema tan real. Estem molt contents que es doni veu i nom a aquesta emoció, reconeixent la seva importància i ajudant a desestigmatitzar-la a la societat.

Us deixem amb el tràiler Del Revés 2. ..