La Fira de Sant Lluc omplirà Olot d’activitats per a tots els públics

Fira de Sant Lluc d'Olot

La Fira de Sant Lluc omplirà Olot d’activitats per a tots els públics del 18 al 20 d’octubre

Olot, 2 d’octubre de 2024 – La Fira de Sant Lluc arriba a Olot el cap de setmana del 18 al 20 d’octubre amb una àmplia oferta d’activitats per a tota la família, centrades en la tradició, la sostenibilitat i el comerç local. Durant aquests dies, els carrers i espais emblemàtics de la ciutat s’ompliran de propostes culturals, espectacles i espais dedicats a l’eficiència energètica, en una edició que segueix el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Bonsais, dansa i tradició al claustre del Carme

Durant el cap de setmana del 18 al 20 d’octubre, el claustre del Carme acollirà la 29a Mostra de bonsais i suiseki, organitzada per l’Associació Garrotxina Amics del Bonsai. Els visitants podran admirar aquestes obres d’art de la natura de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. A més, el dissabte 19 d’octubre a les 17.30 h, el mateix claustre serà l’escenari d’Empelt, un espectacle de dansa i cant que proposa una connexió amb l’essència i el valor de la tradició rural.

Proves i premis amb Garrotxa Approp

En paral·lel, a la plaça Esteve Ferrer, es desenvoluparà una activitat participativa per promocionar l’app de consum local de la comarca, el Garrotxa Approp. De 10 a 14 h i de 16 a 20 h, els participants podran tirar el dau del Garrotxa Approp i posar a prova els seus coneixements sobre aquesta aplicació. Cada hora es realitzarà un sorteig de 25 euros per gastar a través de l’app, una bona oportunitat per incentivar el comerç local i conèixer més a fons els serveis disponibles.

Espai d’eficiència energètica amb GarrotxaDomus

Seguint l’èxit de l’any passat, GarrotxaDomus tornarà a participar a la Fira amb la seva aposta per l’eficiència energètica i les energies renovables. El dissabte 19 d’octubre, a la plaça del Mig, s’instal·larà un espai informatiu sobre el programa GarrotxaDomus, amb debats, tallers sobre energies renovables per als més petits, i propostes per fer la comarca més sostenible.

En aquesta mateixa línia, cal destacar que la Fira de Sant Lluc forma part de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, contribuint a promocionar la producció i alimentació ecològiques. L’objectiu és fer la Fira cada vegada més sostenible, i s’han tingut en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per dissenyar una celebració més respectuosa amb el medi ambient.

Activitats durant el cap de setmana: cultura i comerç

Al llarg del cap de setmana del 18 al 20 d’octubre, l’Espai Cràter oferirà activitats diverses, a més d’entrada gratuïta als museus de la ciutat. Els comerços d’Olot també s’uniran a la festa amb l’obertura de les seves portes el diumenge 20 d’octubre, afavorint l’ambient comercial a tota la ciutat.

També tindrà lloc La Comerçiada, del 18 al 20 d’octubre, una diada dedicada al comerç local amb activitats, sortejos i demostracions de productes. Aquesta iniciativa posa de manifest la importància del comerç de proximitat a la vida diària dels ciutadans.

Una fira amb el suport de tota la comunitat

La Fira de Sant Lluc és organitzada per l’àrea de promoció de la ciutat de l’Ajuntament d’Olot, amb la col·laboració de més de seixanta entitats i empreses de la comarca, i el suport de la Diputació de Girona i Agbar. Aquest esdeveniment és un reflex del compromís d’Olot amb la cultura, la sostenibilitat i la dinamització econòmica.

Vine a la Fira de Sant Lluc i descobreix tot el que Olot té per oferir en un cap de setmana ple de cultura, innovació, comerç local i diversió per a tota la família, del 18 al 20 d’octubre.

Més info…

OnAnemAvui