Fires de Sant Narcís 2021

fires de sant narcis

This event has ended

L’Ajuntament de Girona habilitarà l’aparcament de la Copa i l’espai d’autocaravanes del sector Pla de Baix de Domeny perquè s’hi pugui instal·lar el campament de firaires durant les Fires de Sant Narcís 2021. D’aquesta manera el parc de la Devesa quedarà lliure d’autocaravanes, tal com han explicat aquest matí en roda de premsa el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la regidora de Ciutadania, M. Àngels Cedacers. 

L’aparcament de la Copa, de 10.900 m2, té capacitat per acollir 155 caravanes; mentre que el sector de Domeny, que ja està en funcionament des de fa tres anys, està preparat per rebre’n una vuitantena. En tots dos casos, les parcel·les tindran subministrament d’aigua, de llum i de clavegueram. A més, tot el sector de l’aparcament de la Copa quedarà perimetrat amb una tanca opaca per seguretat i per preservar la intimitat dels i de les firaires. 

“És una millora significativa, amb accions decidides i valentes des del govern de Girona, per afavorir la salut de l’ecosistema del parc de la Devesa i també per la comoditat dels firaires que ara disposaran d’uns terrenys molt més adequats per instal·lar-s’hi durant les Fires de Sant Narcís”, ha assegurat el vicealcalde, Quim Ayats. Al seu torn, la regidora, M. Àngels Cedacers, ha destacat que “des del govern hem resolt una reivindicació que havien fet des de fa molt de temps els veïns i veïnes de la Devesa, i entitats de la ciutat, i alhora prenem accions per dignificar i posar ordre a la Devesa, un parc que recordem que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional”. “Donem resposta a les necessitats de la ciutadania, estem al costat de la gent”, ha afegit.  

Enguany seguirà vigent la norma que les persones firaires que viuen a menys de 25 quilòmetres de Girona no podran acampar en aquests indrets habilitats. Així mateix, només hi haurà espai per una autocaravana per firaire, independentment del fet que tinguin instal·lada més d’una atracció. Durant el 2019, l’últim any que hi va haver Fires, es van instal·lar unes 150 autocaravanes o elements semblants dins el parc de la Devesa. 

Barra comunitària a barraques

L’Ajuntament de Girona, la Comissió de la Copa i les entitats han pactat que hi hagi una barra comunitària durant la celebració de les barraques de Fires de Sant Narcís de Girona 2021. La decisió es va prendre ahir al vespre durant una reunió entre les tres parts. L’emplaçament de la Copa continuarà sent perimetrat i amb control d’aforament, per complir amb la normativa Covid.

Les barraques amb barra comunitària donen una capacitat d’adaptació molt més alta a les entitats participants, també en el cas que es flexibilitzin les restriccions establertes pel PROCICAT. Així mateix els beneficis seran equitatius i la barra comunitària estarà oberta tant a la zona de barraques com a la zona de concerts.

Fires de Sant Narcís en silenci i Fires solidàries

D’altra banda, i tal com ja es va fer en l’edició del 2019, està previst celebrar un dia de Fires en silenci. Es tracta d’una iniciativa adreçada a infants amb necessitats especials perquè, durant un matí, puguin gaudir de les atraccions d’una forma adaptada acústicament i lumínicament. Aquest mateix dia, a la tarda, a partir de les 17 h i fins que hi hagi públic, es farà el dia de Fires solidàries amb una reducció econòmica del preu de les atraccions.

Fires de Sant Narcís en català

Un any més, l’Ajuntament de Girona vetllarà perquè la retolació i l’espai sonor a les Fires de Sant Narcís siguin també en llengua catalana. Per facilitar-ho als firaires, el consistori disposa d’una tècnica de dinamització lingüística que els podrà orientar i ajudar a fer-ho possible. 

Programa de les Fires de Sant Narcís

Programa-Fires-sant-narcis-girona-2021

[+] pdf

Fires de Sant Narcís 2021