Què fer aquest cap de Setmana 1 i 2 de febrer

que fer el dia de la marmota

Aquest cap de setmana sortim tard!

Aquest cap de setmana és el Dia Mundial de les Zones Humides. Es celebra cada 2 de febrer per commemorar la data d’adopció del Conveni internacional sobre les zones humides (Conveni de Ramsar).

Aquest Dia Mundial té com a objectiu divulgar el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, alhora, dels més fràgils i amenaçats. Són uns dels ecosistemes més diversos i rics biològicament.

A Girona tenim 2 dels 4 espais de Catalunya que estan inclosos en el conveni de RAMSAR: Aiguamolls de l’Empordà i l’Estany de Banyoles. Les altres dos són el Parc de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i el Delta de l’Ebre.

Si voleu saber més sobre aquest dia podeu llegir: Els Parcs Naturals de Catalunya Organitzen activitats per commemorar el Dia Mundial de les zones humides

Agenda de Cap de Setmana

Tornem un altre cap de setmana amb les propostes per aquest cap de setmana. Recordeu que en la web tenim més propostes.

Mireu, remeneu i compartiu!

Fira del Farro de la Vall de Bianya

Fira del Farro de la Vall de Bianya

Fira de les 2 i 4 rodes a Fontcoberta

A partir de les 08.00. Pavelló Melianta-Fontcoberta. Fira.

L’Hora del Conte de la Pau

fem les paus DENIP

Festival Ara Poesia. Casa Cultura Girona

ara poesia girona

De compres

Districte 21

La tercera edició se celebra entre aquest dijous dia 30 i diumenge dia 2 i també hi haurà cinc actuacions musicals i activitats pel públic infantil

Fira de Girona acollirà, entre aquest dijous 30 de gener i diumenge 2 de febrer, la tercera edició del Districte21. Es tracta d’un market d’hivern –anteriorment conegut com a FiraRebaixa- que tindrà una trentena d’expositors amb roba de moda i complements, cinc actuacions musicals i activitats pel públic infantil. La fira, que té lloc durant quatre dies, ha acollit en les darreres edicions uns 12.000 assistents.

Districte21 seguirà comptant amb un espai amb actuacions musicals en directe, com les versions acústiques de Downlight (divendres, a les 19 h, amb Roger Alemany a la veu i Jordi Carles a la guitarra) i d’Ismael Berengena (dissabte, a les 12 h); el jazz-fusió de Rubén Berengena Trio & Enric Canada (dissabte, a les 19 h) i el jazz manouche de Walter Coronda Duo (diumenge, a les 12 h) i les versions acústiques de Mandie’s Soul (diumenge, a les 19 h). «Seguint la tendència d’anys anteriors hem volgut que l’espai del Districte21 fos una plataforma per donar conèixer el talent gironí», afegeix Cunyat.

El públic infantil també tindrà el seu espai i a través de Pintacares, que maquillaran la mainada amb trets característics del món de la fantasia (dissabte, d’11.30 a 13.30 h).
El Districte21 és d’entrada lliure i tindrà el següent horari: de 10 a 21 hores, excepte el diumenge que el tancament s’avançarà a les 20.

Molt Aprop

Què fer per Catalunya! Molt a prop! algunes propostes a pocs quilòmetres, d’altres un xic més lluny, però una bona opció per passar el dia fora de casa.

5è Saló del Playmobil a Cotxeres de Sants de Barcelona

1, 2 i 8, 9 de febrer 2020. 5è Saló del Playmobil de Barcelona a les Cotxeres de Sants.
Lloc: Cotxeres de Sants – carrer de Sants, 79
Horari: dissabte de 10 a a 20h – diumenge, de 10 a 19h
Preus: 4€ – Entrada gratuïta per a menors de 3 anys

La Curiositat

El 2 de febrer també es celebra el Dia de la Marmota.

Aquesta celebració, suposa predir si l’hivern serà llarg o si s’avançarà la primavera. Per això, una marmota surt de la seva cova i si està ennuvolat vol dir que la primavera s’acosta. D’altra banda, si el dia està assolellat i la marmota torna al seu cau després de veure la seva ombra, l’hivern durarà 6 setmanes més.