Què fer aquest cap de Setmana 22 i 23 de febrer

abella i fira de la mel que fer

Agenda de Cap de Setmana

No saps què fer aquest cap de setmana? Doncs aquest cap de setmana pràcticament tenim Carnaval i més carnavals. Podeu consultar els millors carnavals de Girona.

La resta de plans, activitats, exposicion… les podeu consultar al web. Les recomanacions i més destacades te les expliquem a continuació.

Mireu, remeneu i compartiu!

Fira de la Mel a Crespià

fira de la mel

Jornades de Ciència-Ficció, Fantasia i Terror de Girona

Dedicat a Jocs de Trons

Jornades de Ciència-Ficció, Fantasia i Terror de Girona

Carnavals de Girona

Molt Aprop

Què fer per Catalunya! Molt a prop! algunes propostes a pocs quilòmetres, d’altres un xic més lluny, però una bona opció per passar el dia fora de casa.

Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona a Bellaguarda

La Curiositat

Les abelles com ja sabeu són uns animals pol·linitzadors, com les papallones, els ratpenats i els colibrís, com la resta d’animals i món en general es veuen cada vegada més amenaçats per les activitats de l’ésser humà.

A moltes persones veure o sentir el zumzeig d’una abella, esclateu amb un crit o un corre ajudeu-me! 🙂 Sigui el que sigui… que bona és la Mel.

Com a curiositat… sabeu que només set, de les més de 20,000 espècies d’abelles, produeixen mel? són poques veritat? Que una sola abella sol visitar unes 7000 flors a el dia, i es necessiten quatre milions de visites a flors per produir un quilo de mel? 🐝

Sempre ens han dit la importància dels pol·linitzadors. Per crear consciència o passar la estona… unes recomanacions.

Una pel·lícula: ” El secret de les abelles“. La història d’amor de dos dones en un poble d’Escocia durant l’any 1951.

Pels més petit teniu les pel·lícules d’animació Bee Movie i Capítols de L‘abella Maia de Amazon Vídeo.

Un Documental: “Honeyland“. La història d’una regió remota i muntanyosa dels Balcans, l’Hatidze Muratova viu amb la seva mare malalta en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d’amansar-les per poder extreure’n la mel i vendre-la a la ciutat més propera.

I per acabar un altre documental que podeu veure a nexflix i segur que per Internet. Dins de la Sèrie Podredumbre, podeu conèixer el negoci de la mel en el seu primer capítol “abogados, armas y miel“.

Bon cap de Setmana!