3a Marató d’activitats de la Petita Casa de Cultura

This event has ended

El dimarts 26 de març tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura de Girona la III Marató d’activitats adreçada a famílies amb nens i nenes de 3 fins a 12 anys. Enguany podreu gaudir d’activitats relacionades amb la natura.

7 activitats

  • Espai jocs de taula amb la Juganera 

La fauna i la flora seran els protagonistes de l’espai de jocs de taula que ens prepararà La Juganera, quin ens sorprendrà més?

  • Espai d’arts escèniques amb El Galliner

A través d’un bosc màgic, construirem elements escenogràfics i viatjarem per aquest bosc treballant l’expressió corporal dels personatges que el formen. L’infant experimentarà lliurement, amb el suport de les monitores, els moviments dels animals i altres elements de la naturalesa despertant la creativitat de l’infant. Com es mou el vent? Quina dansa fa una fulla en caure? Quina sensació ens provoca el so de la pluja? Quina corporalitat tenen els diferents animals del bosc? Com interactuen entre ells? T’animem a descobrir-ho.

  • Espai art i natura amb Pescasomnis 

Espai d’art on els més menuts (d’1 a 6 anys) podran experimentar, manipular i crear amb diferents materials naturals i de natura acompanyats de la seva família.

  • Espai de fotografia amb Marta Garcia Cardellach

L’antotipia és una tècnica de fotografia analògica originaria del segle XIX que treballa amb pigments vegetals fotosensibles per generar imatges. 
En aquest taller experimentarem amb aquest tècnica i crearem les nostres imatges.

  • Espai farcell tradicional amb Fefe i companyia

Una cinquantena de jocs de fusta muntats a sobre de taules i per a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Fem participar a tothom, els nens aprenen a jugar amb el joc tradicionals i els grans recorden la seva infantesa. Dues hores jugant a bitlles, corda, billars, xanques, laberints, curses de sacs, la granota, la xarranca, peixera de peixos i molts més.

  • Espai Jardins de lectura

Les Biblioteques de Girona portaran un bibliocarro ple de llibres sobre natura i paisatge, una gespa olorosa i alguna altra sorpresa a la III Marató d’activitats, una jornada lúdica a la Petita Casa de Cultura.

  • Espai de flora «Invasora a la vista»

Aquest joc ens ajudarà a identificar la flora invasora dels penya-segats litorals de Cap de Creus. Aquests hàbitats protegits han estat alterats per la presència de plantes invasores que han desplaçat la flora autòctona. Així doncs, l’objectiu d’aquest joc és restaurar els penya-segats mediterranis extraient la flora invasora infiltrada al taulell i tornant-la al seu lloc d’origen.
 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

EDATS: entre 3 i 12 anys

ENTRADA: lliure (aforament limitat). L’entrada es farà per ordre d’arribada.

DURADA: d’11 a 13 h

HO ORGANITZA: Casa de Cultura de la Diputació de Girona