Què fer aquest cap de setmana 14 i 15 de setembre

que fer aquest cap de setmana

Propostes per aquest cap de setmana de setembre del 14 i 15 de setembre. Com porteu la tornada a l’escola? Per continuar amb la adaptació algunes proposem Fires, d’activitats familiars, cultura, història i art, ideals per passar el cap de Setmana!

Mireu, remeneu i compartiu!

Proposta per avui divendres

Propostes per aquest cap de Setmana

Festes Majors

Festa Major de Verges

Festa Major de Begur. Santa Reparada

Festa Major de Santa Reparada
festa-major-de-begur

[+] Descarregar Programa en pdf

Festa Major de Vilafant

festa-major-de-vilafant

[+] Descarregar Programa en pdf

Molt a prop!

Què fer per Catalunya! Molt a prop! algunes propostes a pocs quilòmetres, d’altres un xic més lluny, però una bona opció per passar el dia fora de casa.

Visa pour l’image a Perpignan

La mostra més important Foto-periodisme del món. Visa pour l’image és Genial! Aquest cap de setmana és l’últim i no volem deixar de recomanar-ho. Cada any podeu trobar reportatges espectaculars d’arreu del món, alguns d’ells duríssims i crítics amb les injustícies del món.

[+] info

12a Fira Mercat Modernista a Canet de Mar

FIRA MERCAT MODERNISTA que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de setembre.

Com cada any el centre històric s’impregnarà d’elements, d’ambient, de figuració i de recreació del segle passat i durant tot un cap de setmana podreu gaudir d’actuacions, d’activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, d’espectacles, rutes, exposicions, conferències… i noves propostes que contribueixin a reforçar la singularitat d’aquest esdeveniment.

Durant el Modernisme el cinema va destacar per apartar-se del realisme, centrant-se en la subjectivitat i en la creació d’efectes visuals que no reflectien necessàriament l’experiència realista. A Europa sorgiren diversos moviments modernistes com el dadaisme i el surrealisme. Molts cineastes modernistes van utilitzar imatges surrealistes per crear reaccions emocionals i psicològiques, però potser el més conegut i gran icona del moviment modernista en el cinema és Charles Chaplin, qui va donar vida a les pel·lícules de cinema mut, amb una gran crítica social sobre les condicions de vida de la classe obrera i marginada.

Per tal d’aconseguir la recreació de l’ambient modernista que la nostra Fira es mereix, us demanem un altre any la vostra implicació: ciutadania vestida d’època, comerços col·laboradors decorant les seves botigues, establiments de restauració oferint plats de l’època i entitats i associacions organitzant activitats que dinamitzin la Fira.

 Fira de la Vinyala

La vinyala és la varietat de cargol més apreciada culinàriament a Òdena i a la comarca de l’Anoia. Aquesta varietat de cargol, també anomenat cargol de les vinyes ha pres la denominació peculiar i pròpia de vinyala i forma part de l’entorn natural del nostre territori. En altres zones de Catalunya també és conegut com el cargol cristià i, fins i tot, com el cargol jueu. Tot i que actualment encara a Òdena hi ha vinyes i bodegues de renom, l’extensió de vinya havia estat un correu importantíssim en el passat. Així, la vinya i els marges de pedra seca que envolten les vinyes són l’hàbitat natural de les vinyales.

És lògic doncs, que la vinyala sigui el cargol més apreciat culinàriament a la comarca, i en aquest sentit, és el punt de partida de la Fira de la VinyalaL’artesania, el lleure i la gastronomia són els altres elements bàsics d’aquesta nova fira

BON CAP DE SETMANA!