Què fer aquest cap de Setmana 18 i 19 de gener

setmana dels barbuts

Aquest cap de setmana estem dins de la Setmana dels Barbuts. La saviesa popular ens diu que la setmana dels barbuts Ă©s la setmana mĂ©s freda de l’any. En la tradiciĂł catalana, la setmana dels barbuts Ă©s la que inclou a sant Hilari, el dia 13; sant Pau ermitĂ  i sant Maur, el dia 15, i sant Antoni Abat, el dia 17. TambĂ© se sol allargar la setmana fins a sant FructuĂłs, el dia 21, i sant Vicenç, el dia 22.

Actualment podríem renombrar aquesta setmana per la Setmana dels hipsters o dels modernets, què és més català. 🧔

De barbuts, hispsters i modernets en destaquem a Sant Antoni, que Ă©s considerat el patrĂł dels animals de peu rodĂł i actualment dels animals domèstics. Molts de pobles i lligats amb la benedicciĂł religiosa hi hauran desfilades de carrosses de cavalls, passejades de gossos… En destacarem un parell.

Mireu, remeneu i compartiu!

Agenda de Cap de Setmana

Fira de Sant Antoni d’Anglès

Fira de Sant antoni d'Angles

Festa de Sant Antoni a Llagostera

Festa de Sant Antoni a Llagostera

Festa de Sant Antoni Abat a l’Estartit

festa de sant antoni abat a l'estartit

XXIV Fira de l’Oli i l’Olivera d’Espolla

XXIV Fira de l'Oli i l'Olivera d'Espolla

La Fira del Fesol de Santa Pau

Fira del Fesol de Santa Pau

Jazz Olot

jazz olot

Contes Infantils

Petits contes a Roses

Anem a caçar un ós – Contes a Llagostera

Exposicions

ExposiciĂł Tots els ocells i mamĂ­fers del mĂłn a Torroella

Visita Guiada

Visita Guiada Castelló d’Empúries Capital Comtal

Molt Aprop

Què fer per Catalunya! Molt a prop! algunes propostes a pocs quilòmetres, d’altres un xic mĂ©s lluny, però una bona opciĂł per passar el dia fora de casa.

Fira de l’Oli Vera i Mercat del Pa ArtesĂ 

La Fira de l’Oli i del Pa ArtesĂ  de Bigues i Riells Ă©s una oportunitat per trobar diversos estils de pa amb uns pilars comuns: les farines de proximitat mòltes a la pedra, la massa mare i les fermentacions lentes.

Els petits forners que treballen amb pa del municipi ofereixen el valor afegit de la sostenibilitat, la producció comarcal agroecològica i la recuperació dels ingredients no industrialitzats.

56a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra I les Garrigues a les Borges Blanques

Les Borges Blanques serĂ  el punt de trobada d’expositors de productes agroalimentaris. Aquesta inclou, a mĂ©s de l’espai de l’expositor, de jornades tècniques i activitats que brindaran als assistents major coneixement del producte que es produeix en la comarca de les Garrigues. S’ha organitzat un programa en què tambĂ© sĂłn protagonistes els fruits secs, que representen un dels pilars de l’agricultura de la zona.

Fira de Sant SebastiĂ  a Matadepera

Fira de Sant SebastiĂ  (l’antiga Fira d’Artesans), que estarĂ  pels carrers i places del centre.

La fira de Sant SebastiĂ  cada any agafa mĂ©s importĂ ncia i Ă©s un dels actes mĂ©s concorreguts.

De nou us convidem a gaudir dels carrers plens de parades dels millors menjars tradicionals; tot tipus d’embotits, formatges de tot arreu, fruits secs, conserves, herbes remeieres, bolets, ous, fruita, verdura i productes frescos, oli, mel, xocolata, llaminadures, pa, coques i dolços, olives, cava, cerveses, licors i vins.

Bon cap de Setmana!

MĂ©s coses en la web d’OnAnemAvui